Hae mukaan Valtti-ohjelmaan 30.4. mennessä

Kuvassa neljä ihmistä näyttää peukaloa.

Nyt etsitään Seinäjoelta ja lähikunnista perheitä, joiden noin 6–23-vuotiaat erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret haluavat hakea mukaan ohjelmaan. Ensisijalla Valtti-haussa ovat lapset ja nuoret, joilla on jokin vamma tai pitkäaikaissairaus, joilla ei ole vielä liikuntaharrastusta tai jotka eivät tiedä mitä voisivat harrastaa tai mikä liikuntamuoto sopii omalle toimintakyvylle.

Haku ohjelmaan on auki 1.3.–30.4.2024. Itse toiminta käynnistyy syksyllä, jolloin tutustutaan eri liikuntalajeihin esimerkiksi urheiluseurojen tarjontaa hyödyntämällä.

Siirry hakemaan Omaa Valttia tästä linkistä (FIN, ENG & SWE)

Valtti-ohjelma

Seinäjoki on mukana Paralympiakomitean koordinoimassa Valtti-ohjelmassa, jossa etsitään liikuntaharrastusta erityistä tukea tarvitsevalle lapselle tai nuorelle.

Valtti-ohjelmassa pureudutaan vammaisten lasten ja nuorten liikunnan harrastamisen mahdollisuuksiin liittyvään ongelmaan, joka syntyy siitä, että perheet eivät tiedä, mikä laji tai liikuntamuoto soveltuu heidän lapselleen, mistä sopiva harrastuspaikka löytyy, miten sinne pääsee ja kelpaako lapsi mukaan. Toisaalta urheiluseuroilla ja muilla liikuntatoimintaa järjestävillä tahoilla saattaa olla pelkoja oman osaamisen riittämättömyyden ja ohjaajaresurssien osalta.

Seinäjoella hanketta toteutetaan yhteistyössä Seinäjoen ammattikorkeakoulun sekä kaupungin liikuntapalveluiden kanssa. Valtti-toiminta sisällytetään fysioterapian opiskelijoiden soveltavan liikunnan opintoihin. Opiskelijoista koulutetaan ns. Valtteja, joiden tehtävänä on auttaa lasta tai nuorta liikuntaharrastuksen löytymisessä. Valtit toimivat henkilökohtaisina liikuntakavereina ja harrastuksen pariin saattajina noin neljän kokeilukerran jakson ajan.

Mistä Valtti-ohjelmassa on kyse ja mitä se tarjoaa ohjelmaan osallistuville perheille?
Videolla kahden perheen kokemuksia Valtti-ohjelmasta. Videot aukeavat Youtubessa.
https://youtu.be/Wm-_reS3NwI (kesto: 2:57) ,
Swe: https://www.youtube.com/watch?v=7F1cYCb6K8A ,
Eng: https://www.youtube.com/watch?v=54ibDV4McHc&list=PLORgb7zDxg8Pi7Iyu8UGJHKR4fmrIFBI5&index=2

Lue lisää Valtti-ohjelmasta Paralympiakomitean verkkosivuilta: www.paralympia.fi/liikunta/lapset-ja-nuoret/valtti

Kivimäki Sarika

erityisliikunnan koordinaattori , Liikunnanohjaus