Graffititaidetta Koskenalantien entisen terveydenhuolto-oppilaitoksen seiniin

Rakennus ja rakennuksen edustalla maassa spraymaalipurkkeja

Sedun entisen terveydenhuolto-oppilaitoksen julkisivuun toteutetaan tilapäistä graffititaidetta syyskuun alussa. Maalauksia toteuttavat valikoidut graffititaiteilijat pääasiassa Seinäjoelta ja lähialueilta. Taideprojekti toteutetaan kutsutapahtumana, jonka koordinaattorina toimii seinäjokelainen graffititaiteilija Wahlroos. Maalaaminen alueella on luvanvaraista ja rajoitettu vain tapahtumaan kutsutuille maalareille.

Koskenalantien kiinteistö on ollut tyhjillään jo useamman vuoden. Rakennus tontteineen siirtyi Seinäjoen kaupungin omistukseen, kun Sedun viimeiset yksiköt muuttivat sieltä pois vuosien 2018–2019 vaihteessa. Käytöstä poistettu rakennus on tarkoitus purkaa ja tontille on kaavoitettu uusi asuinalue.

Wahlroos taustoittaa ajatustaan projektille:

”Kuten monissa muissa kaupungeissa on jo tapana, olen halunnut tuoda purettavien talojen ja rakennusten maalaamisen normalisointia myös meidän jatkuvasti uudistuvalle Seinäjoelle.

Osaltani haluan myös kannustaa graffitin ja katutaiteen tekemiseen niin harrasteena kuin ammattimaisestikin.

Olen kutsunut kanssani maalaamaan pääasiallisesti itselleni tuttuja maalareita ja heidän yhteistyökumppaneitaan eri kaupungeista. Kaikki ovat vaikuttaneet omilla tavoillaan ja omilla tahoillaan pitkäänkin graffitin parissa. Tyylit ovat erilaisia kuten ovat maalaritkin.

Mielestäni Seinäjoen kaupungin myöntämä lupa on mainio asia suunnitellun graffititaiteen tavoitteiden edistämisessä. Muiden kuin kutsun saaneiden taiteilijoiden osalta hyvänä ohjenuorana toimii: Katso, älä sotke, ja jätetään ne ikkunat ehjäksi.”

Lisätietoja:

Alkio Elina

julkisen taiteen koordinaattori , Taidehalli