Ensimmäistä kertaa jaettava selkokirjallisuuspalkinto Klara on tunnustus ansiokkaalle lasten ja nuorten selkokirjalle

Pino selkokirjoja.

Seinäjoen kaupunginkirjaston lasten ja nuorten lukemista edistävien kirjastopalvelujen valtakunnallinen erityistehtävä jakaa keväällä 2024 ensimmäistä kertaa kirjallisuuspalkinnon kotimaiselle lasten ja nuorten selkokirjalle. Jatkossa tämä Klara-palkinto jaetaan joka toinen vuosi monipuolisesti ansiokkaalle suomen- tai ruotsinkieliselle lasten tai nuorten selkokirjalle.

Idea selkokirjapalkinnosta syntyi valtakunnallisen, lasten- ja nuortenkirjastotyöntekijöistä koostuvan Lanu-neuvoston kokouksessa. Palkinnon tavoitteena on edistää lasten ja nuorten selkokirjallisuutta, muistuttaa sen koko ajan kasvavasta tarpeesta sekä nostaa esille kirjastojen tekemää lukemisenedistämistyötä. 

Päätöksen palkinnon saajasta tekee valtakunnallisista kirjastojen asiantuntijaverkostoista, Lanu-neuvostosta ja BU-gruppenista, koottu raati yhdessä ulkopuolisen selkokirjallisuuden asiantuntijan kanssa. Ehdokasteosten välillä järjestetään myös lukijaäänestys raatilaisten kirjastoissa. Tuhannen euron palkintosumman rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö osana Seinäjoen kaupunginkirjaston erityistehtävää.

Lisätiedot

Emilia Koski, koordinaattori, Seinäjoen kaupunginkirjasto, lasten ja nuorten lukemista edistävien kirjastopalvelujen valtakunnallinen erityistehtävä

emilia.koski@seinajoki.fi
puh. 050 434 4915