Eepos-kirjastot juhlivat viisivuotista yhteistyötä

Käsi, joka pitelee kolmea eriväristä Eepos-kirjastokorttia.

Kirjastojen yhteistyö Etelä-Pohjanmaalla siirtyi uuteen aikakauteen 8.2.2017, kun Eepos aloitti toiminnan. Etelä-Pohjanmaan kuntien kirjastojen lisäksi mukana ovat myös Kaskisten ja Laihian kirjastot Pohjanmaalta ja Vetelin ja Perhon kirjastot Keski-Pohjanmaalta. Kirjastojen visiona on olla tunnettu, tehokas ja innostava lukutaitojen edistäjä.

Eepos-kirjastojen toiminta-alueella asuu 211 000 asukasta. Asiakas saa kaikkien kirjastojen kokoelmat ja palvelut käyttöönsä yhdellä kirjastokortilla. Kirjastojen kokoelmissa on yli 2 miljoonaa kappaletta eri aineistoja, kirjoja, musiikkia, elokuvia, pelejä ym. Toisesta kirjastosta varatut aineistot kuljetetaan asiakkaan omaan kirjastoon ja ne voi palauttaa mihin tahansa kirjastoon lainauspaikasta riippumatta. Eepos-kirjastojen asiakkailla on myös käytössään monipuolisesti e-aineistoja. Asiakas voi lainata e-kirjoja ja e-äänikirjoja, kuunnella musiikkia, lainata musiikin verkkokursseja, katsoa elokuvia ja sarjoja sekä lukea kirjastossa e-lehtiä.

Eepos-kirjastot kehittävät palvelujaan jatkuvasti. Yhteisenä hankkeena on toteutettu mm. lukudiplomi ja Lukuliekki-peli, jossa 3.–4.-luokkien oppilaat kilpailevat lukevimman luokan pokaalista. Kevään kuluessa toteutetaan yhteisiä kirjailijavierailuja, joita voi seurata oman kirjaston etäkatsomosta tai kotoa omalla laitteella.

Eepos-kirjastot juhlistavat viisivuotista yhteistyötä helmikuussa. Juhlan kunniaksi asiakas saa ajalla 7.–20.2.2022 maksutta uuden kirjastokortin kadonneen tilalle. Asiakkaat saavat käyttönsä myös uuden etäkäyttöisen e-lehtipalvelun. E-lehtiä voi nyt lukea omalla laitteella kirjautumalla kirjastokortin tunnuksella ja pin-koodilla. Palvelussa on luettavana kaksi sanomalehteä ja 26 aikakauslehteä.

Lisätietoja

Kirsti Länsikallio, kirjastotoimenjohtaja
SEINÄJOEN KAUPUNKI | Kirjastopalvelut
kirsti.lansikallio@seinajoki.fi  | 044 754 1621 

Twitter: @Kirsti_Lan
www.eeposkirjastot.fi
#eeposkirjastot