Avaruuteen tarvitaan nyt työntekijöitä

Sointu Borg osoittaa sormella kameraan. Taustalla avaruuskuvaa ja pyöreä avaruusmatka-logo.

Suomen ensimmäinen avaruusmatka kohdistui Seinäjoelle, avaruuden pääkaupunkiin. Matkan aikana Diili-voittaja Sointu Borg näki ja koki, millaista on yrittää ja työskennellä Suomen yrittäjämyönteisimmässä kaupungissa. Avaruusmatkan tarkoituksena on innostaa suomalaisia avaruuden tarjoamista mahdollisuuksista ja houkutella kaupunkiin uusia osaajia ja tekijöitä.

Seinäjoella Sointu Borg huomasi, että hänellä on paljonkin yhteistä eteläpohjalaisten kanssa: yritteliäs ja suorapuheisen rehellinen asenne. Sointu haastatteli yrittäjiä ja paikallisia siitä, millaista on elämä avaruudessa ja miksi sinne kannattaa muuttaa.

Reissunsa innoittamana Sointu rekrytoi mukaan muitakin avaruudesta kiinnostuneita. Diilistä tuttu kanssakilpailija Martin Kalliola, Umppu-nimimerkillä julkaiseva kauneudenhoitoyrittäjä Ulla-Riikka Koskinen sekä yrittäjä ja naisten urayhteisön perustaja Marianne Lehikoinen lähtevät Soinnun rohkaisemina matkalle kohti avaruutta ja taltioivat kokemuksiaan somekanavilleen.

Avaria uranäkymiä ja tilaa onnistua

“Vierailuni Seinäjoella oli hieno kokemus. Vaikka en itse sieltä olen kotoisin, niin henkisesti tunnen olevani eteläpohjalainen – röyhkeästi rohkea”, Sointu toteaa.

Paikallisten yrittäjien asenne ei yllättänyt, mutta mielikuvat avaruuden pääkaupungista täydentyivät uusilla oivalluksilla: “Oli hienoa tavata paikallisia yrittäjiä ja asukkaita ja kuulla heiltä Seinäjoen mahdollisuuksista. Työpaikkoja kaupungissa riittää ja töiden ohella pääsee nauttimaan ennen kaikkea avaruudesta. Eli upeista lakeusmaisemista ilman liiallista väen paljoutta ja häslinkiä. Yksi asia, joka korostui kerta toisensa jälkeen, oli vahva tekemisen meininki.”

Tällä hetkellä Seinäjoelle haetaan lukuisia eri alojen osaajia. Työpaikkoihin ja yrityskulttuuriin voi tutustua tarkemmin osoitteessa toihinseinajoelle.fi.

Lisätietoja:

Seinäjoen kaupunki, markkinointipäällikkö Anu Männikkö p. 044 418 1119
Into Seinäjoki, viestintä- ja markkinointipäällikkö Sanna Männikkö p. 040 571 9998