Asukkaaksi-sivusto esittelee Seinäjokea kotikaupunkina

Mies antaa vauhtia kahdelle tytölle, jotka laskevat pulkalla

Millainen Seinäjoki olisi kotikaupunkina? Uusi Asukkaaksi-sivusto on tehty vastaamaan juuri tähän kysymykseen. Sivustolle on kerätty mm. muuttaja- ja työntekijätarinoita sekä kiinnostavaa perustietoa kaupungista.  Tavoitteena on, että sivustoa voisivat käyttää rekrytoinnin apuna myös alueen yritykset ja muut toimijat.

-Tutkimustenkin mukaan Seinäjoella jo asuvat viihtyvät kaupungissa erinomaisesti, mutta kaupunki ei ole erityisen houkutteleva muuttokohde. Sivustolla haluamme madaltaa kynnystä tutustua kaupunkiin täällä jo asuvien ja/tai työskentelevien ihmisten avulla. On huomattavasti uskottavampaa, että asukkaat kertovat millaista elämä Seinäjoella on kuin että me markkinointi-ihmiset sen kerromme, markkinointipäällikkö Anu Männikkö kertoo.

Ihmisillä on muuttamiseen erilaisia motiiveja ja sivuston tavoitteena on tuoda esiin elämää monelta kulmalta. Männikön mukaan sivuston tarinankerronnassa keskiössä on ihminen omine kokemuksineen kaupungista.
-Vaikka alueella on työvoiman saatavuudessa ongelmia ja monilla aloilla todellista osaajapulaa, myös vapaa-ajan mahdollisuuksilla on tärkeä merkitys. Sivustolla pyritään tuomaan näitä molempia puolia esiin. Tämä on meidän ensi vuoden tärkein toimenpidealusta asumisen markkinoinnissa ja tavoitteena on uudistaa sisältöä jatkuvasti. Olisi hienoa saada siitä kehitysehdotuksia. Räätälöimme sivustoa mielellämme esimerkiksi yritysten toiveiden mukaiseksi. Sivusto tehdään myös englanniksi.

Sivusto on yksi tapa aloittaa vuoropuhelu muuttajan kanssa. Jos muuttopäätös Seinäjoelle vahvistuu, muuton jälkeen muuttajalle lähetetään Avaruusasukkaan käsikirja, josta saa paljon konkreettisia vinkkejä Seinäjoelle kotiutumiseen.

Sivustoon voi tutustua www.seinajoki.fi/asukkaaksi.

Palautetta sivustosta voi lähettää markkinointi@seinajoki.fi.

Lisätietoja:
Markkinointipäällikkö Anu Männikkö, anu.mannikko@seinajoki.fi, p.044 418 1119.