Asukasbudjetilla liikunta- ja pelivälineitä lainattavaksi kirjastoihin

Kuvassa kolme poikaa pelaa ulkona koripalloa koulun pihalla.
Lainattavat liikunta- ja pelivälineet ovat jaettu kaikkien kirjastojen kesken.

Tämän vuoden asukasbudjetin ideoinnissa asukkaat jättivät idean siitä, että kirjastoihin hankittaisiin liikuntavälineitä lainattavaksi. Idea meni äänestyksessä läpi ja liikuntavälineitä on hankittu 7000 euron edestä kirjastoihin. Vuoden 2022 asukasbudjetin teemana oli lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen. Kirjasto selvitti asiakaskyselyllä, mitä välineitä asukkaat toivovat lainattaviksi. Hankinnat on tehty tämän kyselyn tuloksien perusteella. Liikuntavälineiden laina-aika on yksi viikko. Liikuntavälineitä ei voi varata eikä laina-aikoja uusia ja ne palautetaan siihen kirjastoon, josta ne on lainattu. Liikuntavälineet on jaettu pääkirjaston, Kyrkkärin, Nurmon, Peräseinäjoen ja Ylistaron kirjastojen kesken.

Lainattavat liikunta- ja pelivälineet:

  • Frisbeegolf-settejä: kassi ja kuusi kiekkoa. Seinäjoen frisbeegolfradat.
  • Kahvakuulia: 4 kg, 6 kg ja 8 kg
  • Kompasseja
  • Koripalloja: junioripalloja ja aikuistenpalloja. Katukoris- ja ulkokentät.
  • Lumikenkiä. Tulevat lainattavaksi myöhemmin syksyllä.
  • Mölkky-peli. Tulevat lainattavaksi myöhemmin syksyllä.
  • Pöytätennissetti: kaksi mailaa ja kuusipalloa sekä säilytyspussi. Pöytätennistä voi käydä pelaamassa Tanelinrannan koulun pihalla olevilla pöytätennispöydillä, jotka on hankittu asukasbudjetin varoilla. Lyseon pihasta löytyy myös pöytätennispöytä.
  • Rantalentopalloja. Rantalentopallokentät.
  • Tennispaketteja: aikuisten- ja lasten tennispaketteja. Tenniskentät.

Liikunta- ja pelivälineet lainataan kirjastokortilla. Verkkokirjastosta eepos.finna.fi voi tarkistaa liikuntavälineiden saatavuuden hakusanalla ”liikuntavälineet” ja valitsemalla kirjastoksi Seinäjoki.

– Asukasbudjetti-työryhmän mielestä tämä idea oli erinomainen idea toteutettavaksi asukasbudjetin varoilla. Kirjastoista lainattavat liikuntavälineet ovat kaikkien saavutettavissa. Toivottavasti niille tulee paljon käyttöä, toteaa vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila Seinäjoen kaupungilta.

Mikä on asukasbudjetti?

Asukasbudjetti on Seinäjoen kaupungin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia. Asukasbudjetissa asukkaat otetaan mukaan yhteisiä verovaroja koskevaan keskusteluun, suunnitteluun ja päätöksentekoon. Asukasbudjetin taustalla on ajatus suorasta ja osallistuvasta demokratiasta, jossa asukkaat päättävät, miten kaupungin käytössä olevia julkisia varoja käytetään. Tavoitteena on rakentaa asukasbudjetista vuosittainen käytäntö verovarojen suunnitteluun ja toteutukseen. Seinäjoen kaupunginvaltuusto päätti osallistuvan budjetoinnin toteuttamisesta ja 50 000 euron määrärahan suuruudesta vuodelle 2022. Asukasbudjetoinnin toteutuksen tärkeimmät linjaukset on tehnyt kaupungin viranhaltijoista muodostuva työryhmä. Läpimenneiden projektien toteutusta voi seurata meidan.seinajoki.fi -sivustolla. Projektit toteutetaan vuoden 2022 aikana.


Lisätiedot:

Kirjaston lainattavat liikunta- ja pelivälineet: Elina Kortesmäki, elina.kortesmaki@seinajoki.fi, puh. 0444181806
Asukasbudjetti: vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila, kirsi.mattila@seinajoki.fi, puh. 0405305111