ARMAS-festivaalia juhlitaan pääsiäisen alla

Henkilö katselee taideteoksia taidenäyttelyssä

Ikääntymistä juhlistava ARMAS-festivaali siirtyy syksystä kevääseen ja sitä vietetään Armaksen nimipäivän aikoihin, maaliskuun kahdella jälkimmäisellä viikolla. ARMAS-avajaisia vietetään 18.3.2024 klo 12 Joupin kerhotalolla, jonka jälkeen ARMAS-ohjelmaan voi osallistua muun muassa kirjastoissa, museoissa sekä kohtaamispaikoissa, kuten Toimintojentalolla ja Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetassa. Tapahtumia järjestetään kantakaupungin lisäksi Nurmossa, Ylistarossa sekä Peräseinäjoella, ja valtaosa ohjelmasta on yleisölle maksutonta.

“Itse odotan keväiseltä ARMAS-festivaalilta erityisesti mielenkiintoisia tapahtumia, innostavia elämyksiä sekä lämpimiä kohtaamisia taiteen äärellä. Uskon, että monipuolisesta ohjelmasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin kiinnostavaa”, kertoo ikääntyvien kulttuuriohjaaja Jenni Timonen.

Kulttuurituottajaopiskelija Maria Mäki-Latvala kiertää palvelukeskuksissa ARMAS-festivaalin aikaan 18.–31.3. Maria soittaa viulua ja laulaa keväisiä, kauniin melodisia lauluja. Kaikille avoimien tapahtumisen ja ympärivuorokautisen palveluasumisen lisäksi toimintaa tuotetaan myös kotihoidon kuvapuhelinpalvelun ryhmätoiminnassa.

ARMAS-festivaali tuo ikääntymisen teemoja näkyväksi ympäri Suomen, ja sen tavoitteena on edistää ikääntyvien kulttuurioikeuksien toteutumista sekä lisätä taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta. Maaliskuun ARMAS-ohjelma on luettavissa osoitteessa: www.seinajoki.fi/armas. Ohjelmalehtisiä on jaossa muun muassa Seinäjoen kirjastoissa.

ARMAS-festivaali koostuu eri organisaatioiden järjestämistä taide- ja kulttuurisisällöistä. Ohjelmakokonaisuutta koordinoi Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut. Mukana ovat Seinäjoen kirjastopalvelut, Seinäjoen kansalaisopisto, Seinäjoen museot, Seinäjoen taidehalli, Seinäjoen kaupunginorkesteri, Toimintojentalo sekä Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue.

Buckman Laura

ts. ikääntyvien kulttuuritoiminnan koordinaattori , Kulttuuripalvelut