ARMAS-festivaali tuo senioreiden syksyyn kulttuurielämyksiä!

Viisi ihmistä seisoo ja katsoo kohti kameraa esite käsissään.

Ikääntymistä juhlistavaa ARMAS-festivaalia vietetään jälleen lokakuun kahtena ensimmäisenä viikkona. Seinäjoella festivaalin ohjelmassa on muun muassa mukaansatempaavia musiikkiesityksiä, luovaa liikettä tanssin ja sirkuksen muodossa, sekä erilaisia opastettuja museo- ja taidenäyttelykierroksia. Tapahtumia järjestetään kantakaupungin lisäksi Nurmossa, Ylistarossa sekä Peräseinäjoella, ja valtaosa ohjelmasta on yleisölle maksutonta.

Avoimien tapahtumien ohella ARMAS vierailee tanssipajakiertueellaan myös ympärivuorokautisen palveluasumisen ja senioriasumisen yksiköissä sekä kotihoidon kuvapuhelinpalvelun ryhmätoiminnassa. Osallistavissa tanssipajoissa tanssinopettaja-geronomiopiskelija Saana Riihiaho johdattaa osallistujia tanssin pyörteisiin perinteisten lavatanssien sekä latinalaisrytmien tahtiin. Tanssipajojen lisäksi Seinäjoen kansalaisopistolla starttaa tänä syksynä ensi kertaa yli 65-vuotiaille suunnattu luovan liikkeen ja sirkuksen kurssi. Kurssilla tutustutaan erilaisiin sirkusvälineisiin, tehdään tasapainoharjoitteita ja pidetään hauskaa rennossa ilmapiirissä. Aiempaa sirkusosaamista ei tarvita, vaan osallistua voi matalalla kynnyksellä. Aloituskerta 5.10. on kaikille avoin ja maksuton. Ohjaajana toimii kulttuuri- & sirkusohjaaja Jenni Timonen.

ARMAS-festivaali tuo ikääntymisen teemoja näkyväksi ympäri Suomen, ja sen tavoitteena on taata ikäihmisten kulttuurioikeudet. Festivaalin suojelijana toimii tänä vuonna kansanedustaja Pekka Haavisto. Haavisto muistuttaa festivaalitervehdyksessään taiteen ja kulttuurin merkityksestä jokaisen meidän arjessa.

”Hyvä näyttely, tanssi, musiikki teatteri tai keskustelu voi olla arjen katkaisija ja antaa ajattelemisen aihetta. Taiteen ja kulttuurin kautta ihminen uudistuu ja pystyy käsittelemään tätä päivää, mennyttä ja tulevaa. Siksi tarvitaan Armas-festivaali, joka tuo yhteen senioripolven tekijöitä ja näkijöitä, osaajia ja kokijoita.”

Pekka Haavisto

Haaviston koko tervehdys osoitteessa https://armasfestivaali.fi/uutisia/pekka-haavisto-armaksen-suojelijaksi/

Vielä tänä syksynä ARMAS-festivaali järjestetään yhtä aikaa valtakunnallisen Vanhustenviikon kanssa, mutta ensi vuodesta lähtien festivaalin ajankohta vaihtuu keväälle. Tämän syksyn ARMAS-ohjelma on luettavissa osoitteessa: www.seinajoki.fi/armas, ja ohjelmalehtisen voi hakea itselleen vaikka lähikirjastosta.

ARMAS-ohjelmaa koordinoi Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut. Yhteistyössä: IKO 2 – Etsivän kulttuurisen vanhustyön jatkohanke, Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue, Seinäjoen kansalaisopisto, Seinäjoen museot, Seinäjoen kaupunginkirjasto, Seinäjoen taidehalli, Seinäjoen kaupunginorkesteri, Sevas Kodit Oy, Toimintojentalo, Järjestötalo, Taideyliopiston Seinäjoen yksikkö, Seinäjoen Ammattikorkeakoulu, Koulutuskuntayhtymä Sedu sekä Seinäjoen seurakunta.

Lisätietoa

Kulttuuriohjaaja Jenni Timonen, 044 418 1807, jenni.timonen@seinajoki.fi