Ari Peltola on Seinäjoen kaupungin yrittäjämyönteisin työntekijä

Mies seisoo syksyisen puun alla. Taustalla kaksikerroksinen toimistorakennus.
Seinäjoen Yrittäjät myönsi Yrittäjämyönteisin työntekijä -tunnustuksen toista kertaa. Seinäjoen kaupungin henkilöstöstä löytyy erittäin yrittäjälähtöistä ajattelutapaa ja toimintamalleja.

Seinäjoen kaupungin tarkastusinsinööri Ari Peltola on Seinäjoen kaupunkikonsernin yrittäjämyönteisin työntekijä. Peltola sai palkinnon Seinäjoen Yrittäjien Oktober-tapahtumassa perjantaina 27.10.

Valintaan osallistuneiden jäsenyrittäjien perusteluissa Peltolasta todetaan mm. näin:

– Aidosti hyvä rakennustarkastaja, joka osaa esittää ikävämmätkin asiat loukkaamatta asiakasta. Ottaa kuitenkin tiukasti kantaa määräyksien noudattamiseen.

– Ari Peltola on erittäin tasapuolinen, ammattitaitoinen ja yrittäjiä hyvin ymmärtävä henkilö.

Peltola työskentelee rakennusvalvonnassa tarkastusinsinöörinä ja tarkastustiimin esihenkilönä. Tyypillinen päivä sisältää katselmuksia sekä rakentajien neuvontaa ja ohjausta. Kasvukaupungissa iso osa asiakkaista on yrittäjiä.

Peltolan arjessa yrittäjämyönteisyys on yhteistyökykyä, tasapuolista kohtelua ja ratkaisukeskeisyyttä.

– Pyrin vastaamaan nopeasti kyselyihin ja olen helposti tavoitettavissa. Haen yhdessä yrittäjän kanssa ratkaisuja asioihin lait ja asetukset huomioiden ja kuuntelen yrittäjien toiveita ja tarpeita.

Yrittäjämäinen asenne kaikessa tekemisessä

Lukuisia yrittäjyys- ja elinvoimavertailuja voittanut kaupunki tunnistaa yrittäjien ja toimeliaisuuden tärkeyden kaupungin menestyksessä.

– Työpaikkojen lisäksi yrittäjyys tuottaa kaupungin imagoa, vetovoimaa ja kilpailukykyä. Kaupungin työntekijöillä on hyvää yrittäjämäistä asennetta ja tekemistä, Peltola sanoo.

Entä mitä voisimme tehdä vielä paremmin lisätäksemme yrittäjämyönteisyyttä kaupunkikonsernissa?

-Lähtökohta on asioiden sujuva käsittely. Esimerkiksi rakennusvalvonnassa ennakkopalaverit sekä lupa- ja tarkastustoiminta onnistuvat verkossa. Hyvänä ”yrittäjäkasvatuksena” toimivat myös yrittäjän osaamisen hyödyntäminen kaupungin palveluissa, ratkaisu- ja yhteistyökyky sekä yritystonttien riittävyys, Peltola sanoo.

Ehdotuksia usealta eri toimialalta

Seinäjoen Yrittäjät valitsevat palkittavan niistä kaupunkiorganisaation työntekijöistä, joiden päätehtävänä ei ole yrittäjien palveleminen, mutta joka osoittaa tehtävässään yrittäjämyönteisyyttä ja yhteistyöhalua yrittäjien kanssa. Ehdotuksia palkittavista työntekijöistä tuli usealta eri toimialalta.

Tunnustuksellaan Seinäjoen Yrittäjät haluaa kannustaa siihen, että kaupunkikonsernin työntekijät ajattelisivat asioita yrityslähtöisesti ja yrittäjämyönteisesti.