AIKAmoinen kaupunki -hankkeen esite

Museo kertoo lapsille Seinäjoen historiasta ammattien avulla

Kuvakirjaa muistuttava esite AIKAmoinen kaupunki – Seinäjoen historiaa ja ammatteja lapsille on nyt luettavissa Seinäjoen museoiden nettisivuilta. Esite on julkaistu saavutettavana pdf-tiedostona. Tutustu sen avulla AIKAmoinen kaupunki -hankkeessa toteuttamiimme projekteihin!

Esite on tarkoitettu sekä lapsille että aikuisille

  • Lukekaa Memo-koiran tarinaa yhdessä.
  • Tutkikaa, mitä valokuvissa tapahtuu.
  • Keskustelkaa siitä, millaista elämä kaupungissa oli ennen.
  • Kuvitelkaa, millaista työ voisi olla tulevaisuudessa.
  • Kuunnelkaa AIKAmoinen kaupunki -albumin musiikkia ja lukekaa laulujen sanoituksia. Millaisia ammatteja tai töitä löydätte lauluista? Löytyykö lauluista Seinäjoelta tai Etelä-Pohjanmaalta tuttuja asioita?
  • Tutustukaa hankkeen työpajoihin ja pyytäkää niistä lisätietoa Seinäjoen museoilta.

Tutustu tästä esitteeseen

Kuuntele musiikkia

Nuotit AIKAmoinen kaupunki -albumin lauluille:

AIKAmoinen kaupunki on Seinäjoen museoiden hanke, jonka toteutimme vuosien 2021 ja 2022 aikana. Hankkeessa kerroimme lapsille Seinäjoen kaupungin historiasta ammattien avulla.

Hankkeessa kirjoitimme mielikuvituksellisen Memo-koiran tarinan selkokielellä. Lisäsimme tarinan rinnalle vanhoja ja uusia valokuvia Seinäjoelta. Suunnittelimme neljä erilaista työpajaa lapsille ja testasimme niitä Seinäjoen kouluissa ja päiväkodeissa. Tilasimme hankkeeseen myös musiikkia: Lastenmusiikkiorkesteri Orffit teki musiikkia AIKAmoisesta kaupungista, joka muistuttaa hiukan Seinäjokea.

Seinäjoen museot sai hankkeeseen Museovirastolta valtionavustusta.