AIKAmoinen kaupunki -hankkeen esite

Museo kertoo lapsille Seinäjoen historiasta ammattien avulla

Kuvakirjaa muistuttava esite AIKAmoinen kaupunki – Seinäjoen historiaa ja ammatteja lapsille on nyt luettavissa Seinäjoen museoiden nettisivuilta. Esite on julkaistu saavutettavana pdf-tiedostona. Tutustu sen avulla AIKAmoinen kaupunki -hankkeessa toteuttamiimme projekteihin!

Esite on tarkoitettu sekä lapsille että aikuisille

  • Lukekaa Memo-koiran tarinaa yhdessä.
  • Tutkikaa, mitä valokuvissa tapahtuu.
  • Keskustelkaa siitä, millaista elämä kaupungissa oli ennen.
  • Kuvitelkaa, millaista työ voisi olla tulevaisuudessa.
  • Kuunnelkaa AIKAmoinen kaupunki -albumin musiikkia ja lukekaa laulujen sanoituksia. Millaisia ammatteja tai töitä löydätte lauluista? Löytyykö lauluista Seinäjoelta tai Etelä-Pohjanmaalta tuttuja asioita?
  • Tutustukaa hankkeen työpajoihin ja pyytäkää niistä lisätietoa Seinäjoen museoilta.

Tutustu tästä esitteeseen

Kuuntele musiikkia

AIKAmoinen kaupunki on Seinäjoen museoiden hanke, jonka toteutimme vuosien 2021 ja 2022 aikana. Hankkeessa kerroimme lapsille Seinäjoen kaupungin historiasta ammattien avulla.

Hankkeessa kirjoitimme mielikuvituksellisen Memo-koiran tarinan selkokielellä. Lisäsimme tarinan rinnalle vanhoja ja uusia valokuvia Seinäjoelta. Suunnittelimme neljä erilaista työpajaa lapsille ja testasimme niitä Seinäjoen kouluissa ja päiväkodeissa. Tilasimme hankkeeseen myös musiikkia: Lastenmusiikkiorkesteri Orffit teki musiikkia AIKAmoisesta kaupungista, joka muistuttaa hiukan Seinäjokea.

Seinäjoen museot sai hankkeeseen Museovirastolta valtionavustusta.