Aarrejahti ja paras lukupaikka – kesän lukukampanjat alkavat

Tänä kesänä Seinäjoen kirjastot järjestävät kaksi lukukampanjaa. Perheet ja alakouluikäiset lapset pääsevät mukaan Aarrejahtiin valtakunnallisessa lukukampanjassa. Aarrejahdissa tehdään erilaisia lukemiseen ja kesään liittyviä tehtäviä. Täyden passin kirjastoon tai kirjastoautoon palauttaneet osallistuvat arvontaan, jossa palkintona on kirjoja. Aarrejahti on voimassa 31.8. asti ja kesän aikana voi suorittaa niin monta Aarrejahtia kuin haluaa. Lukukampanjan järjestää Lasten ja nuorten lukemista ja lukutaitoa edistävä valtakunnallinen erityistehtävä -yksikkö Seinäjoelta yhteistyössä kirjastojen kanssa.

Nuorille aikuisille suunnatussa lukukampanjassa etsitään kesän parasta lukupaikkaa. Kampanjaan voi osallistua Instagramissa ottamalla kuvan kesän parhaasta lukupaikasta, kertomalla mitä lukee parhaillaan ja tägäämällä kuvan #lukukesä2k20. Kuvan ja tekstin voi myös lähettää sähköpostitse minttu.herala(a)seinajoki.fi. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan INFO kirjakaupan lahjakortti. Kisa on käynnissä 31.8. asti. Tarkemmat säännöt Instagramissa kirjaston tilillä @sjkkirjasto.

Kannattaa muistaa myös Aikamatka-lukuhaaste, jossa luetaan kirjoja eri aikakausilta. Mukaan ehtii vielä hyvin, sillä lukuaikaa on vuoden loppuun. Lukea voi omaksi iloksi tai osallistua arvontaan palauttamalla täyden haastevihkosen kirjastoon. Lisätietoja Aikamatka-haasteesta.