Sivua päivitetty 17.1.2022

Seinäjoen kaupunki noudattaa Aluehallintoviraston (AVI) linjauksia rajoituksista ja alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin suosituksia.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on epidemian leviämisvaiheessa ja koronatartuntamäärät ovat nousseet moninkertaiseksi.

Nyrkki suosittelee, että alueen kuntalaiset käyttäisivät kasvomaskia laajennetun maskisuosituksen mukaisesti. Maskinkäyttö sekä hyvä käsihygienia ovat edelleen tärkeitä keinoja välttää tartunta. Maskinkäyttö myös vaikuttaa karanteenimääräyksiin vähentämällä altistuneiden määrää.

Nyrkki korostaa, että koronatestaukseen hakeudutaan matalalla kynnyksellä, ja että asukkaat varaavat ajan rokotukseen tai osallistuvat ajanvarauksettomiin rokotustapahtumiin.

Alueen heikentyneen epidemiologisen tilanteen vuoksi suositellaan laajaa maskin käyttöä 12 vuotta täyttäneille seuraavissa tilanteissa:

 • Aina joukkoliikenteessä, mukaan lukien koulukyydit.
 • Aina julkisissa sisätilaisuuksissa ja yleisötilaisuuksissa, mukaan lukien koulut ja oppilaitokset.
 • Työyhteisöissä sisätiloissa, jos samassa tilassa työskentelee tai oleskelee useampia henkilöitä. Työnantaja päättää työpaikoilla sovellettavista käytännöistä.
 • Aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa, esimerkiksi julkisissa sisätiloissa, kuten kaupoissa, kirjastoissa ja teattereissa sekä julkisissa tiloissa järjestettävissä yleisötapahtumissa, kun paikalla on runsaasti ihmisiä.
 • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
 • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessään maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
 • Sosiaali- ja terveydenhuollossa on toistaiseksi voimassa yleinen maskisuositus kaikissa tiloissa sekä vierailtaesssa että työskennellessä.

Koronarokotukset

Koronarokotukset ovat käynnissä. Ajankohtainen rokotusinfo Seinäjoella.

Uimahalli, sisäliikuntatilat ja jäähallit

Liikuntapalveluiden tiedote koronarajoituksista

Liikuntapalveluiden liikuntaryhmät

Liikuntapalveluiden järjestämät ohjatutryhmät ovat tauolla 16.1.2022 asti. Tiedotamme ryhmäläisiä tilanteesta.

Kirjastot

Kaikki kaupunginkirjaston toimipisteet ovat auki normaalisti ja kirjastoautot liikennöivät aikataulujensa mukaan. Kirjaston tiloissa asioidessa ei tarvitse näyttää koronapassia. Kirjastossa voi järjestää tapahtumia, joihin osallistuu alle 10 henkilöä. Kirjaston tilojen yhtäaikaisia käyttäjämääriä on rajattu. Lue lisää tiedotteesta.

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä kaikille 12-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Taidehalli ja museot

Taidehallin tiedote koronarajoituksista.

Kansalaisopisto

Kansalaisopiston päivittyvä koronatiedotussivu.

Nuorisotilat

Nuorisotilat ovat suljettuna ajalla 12.1.- 30.1.2022.

Skeittihalli Sauma on avoinna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien harrastustoimintaan. Kävijämäärä on rajoitettu 20 henkilöön. Lisätietoja hallin henkilökunnalta.
Muista hyvä käsi- ja yskimishygienia sekä turvavälit. Tule vain terveenä paikalle. Vältetään turhaa oleskelua skeittihallilla. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä kaikille 12-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Päiväkodit, ryhmäperhepäiväkodit ja perhepäivähoitajat

Varhaiskasvatuksessa pyritään pitämään turvavälit ja huolehditaan hyvästä hygieniasta. Varhaiskasvatuksessa on hyvä käyttää kasvomaskia tilanteissa, jolloin lähikontaktin välttäminen on vaikeaa.

Sairasta lasta ei saa tuoda hoitoon. Mikäli lapsella on oireita tulee huoltajien viedä lapsi koronatestiin terveydenhuoltoalan ammattilaisen ohjeen mukaan. Huoltajia pyydetään käyttämään kasvomaskeja lasta tuodessaan ja hakiessaan.


Koulut

Kouluissa on vahva maskisuositus 4. luokasta ylöspäin kaikille perusopetuksen vuosiluokkien ja lukiokoulutuksen oppilaille ja opettajille.

Turvaväleistä sekä hyvästä käsihygieniasta huolehtimista jatketaan. Koulun tilat ovat käytössä mahdollisimman väljästi.

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Ikäihmisten palvelut

Vierailulle tullaan vain terveenä ja oireettomana. Vierailijalle annetaan ohjeet turvalliseen vierailuun.

Vierailuja asumispalveluyksiköissä voidaan rajoittaa vain tartuntatautilääkärin tekemällä karanteeni- ja eristyspäätöksellä.

Ikäihmisten asiakasohjausyksikkö Ikäkeskuksen neuvonta- ja ohjauspalvelu Valtionkatu 1 (katutaso) on avoinna normaalisti. Ohjausta- ja neuvontaa annetaan arkisin ilman ajanvarausta neuvontapisteessä sekä puhelimitse klo 9–14, p. 06 416 6606. Jos sinulla on pidempikestoinen selviteltävä asia tai tarve kotona tehtävälle käynnille, ota yhteys puhelinneuvontaan.

Päivätoimintaryhmissä seurataan koronatilannetta ja muutokset käytäntöihin ovat mahdollisia.

Kotihoito noudattaa sairaanhoitopiirin ohjeistusta suojainten käytössä.

Turvapuhelinasennuksiin, vastaamiseen ja auttamiskäytäntöihin voi tulla normaalia pitempi viive.

Sosiaalikeskuksen neuvonta palvelee normaalisti ma–pe klo 9–15, p. 06 416 6318. Palvelutehtäväkohtainen puhelinpalvelun Numeroissa palvellaan ma–pe klo 9–15.

Terveyskeskus

Seinäjoen terveyskeskus toimii potilasturvallisuuden vuoksi puhelinajanvarauksella. Kiirevastaanoton (KiVa) tiloissa ei ole mahdollista varata aikaa. Ajanvarausnumero kiirevastaanotolle on 06 425 5311. Ajanvarauspuhelin toimii arkisin 8–18 ja viikonloppuisin klo 10–16. Hengitystieinfektiopotilaat tulevat sisään Kivan nurkkaovesta (ovi Y9).

Terveyskeskuksen kaikilla vastaanotoille yli 12 vuotiaat käyttävät kasvomaskia. Koko terveydenhuollon henkilöstöllä on maskinkäyttövelvoite.

Kaupunginsairaalassa on koronatilanteesta johtuen vierailurajoitus:

 • noudata vierailuaikoja (vierailuajat osastoilla ovat klo 11-18)
 • tule osastolle vain terveenä ja oireettomana
 • huolehdi käsihygieniasta ja käytä tapaamisen ajan kirurgista suunenäsuojusta
 • ylläpidä yli 2 metrin turvaväliä muihin potilaisiin ja henkilökuntaan
 • mene suoraan potilashuoneeseen, vältä turhaa liikkumista yhteisissä tiloissa
 • vierailijoita voi olla vain 1-2 henkilöä kerrallaan
 • vierailu voi kestää enintään 15 minuuttia
 • erityistilanteissa (saattohoito ja vakavasti sairaat) keskustele hoitohenkilökunnan kanssa vierailuun liittyvistä asioista

Vaikeavammaisten henkilökohtainen apu

Henkilökohtainen apu toimii normaalisti THL:n suosituksia noudattaen. Avustajille on hankittu suojaimia ja niitä on edelleen saatavana. Ota yhteyttä henkilökohtaiseen apuun ennen noutoa.

Joukkoliikenne

Seinäjoen paikallisliikenne suosittelee matkustajilleen kasvomaskeja. Paikallisliikenteen päivittyvä koronavirustiedote.

Palveluliikenneautot liikennöivät normaalisti.

Tapahtumat ja kokoontumisrajoitukset

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 henkilöä ja ulkotiloissa yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Muu toiminta

Kaupungintalon info on arkisin avoinna normaalisti.


Asukkaalle: Tuki, apu ja neuvonta koronaepidemian aikana

Corona Updates of Finnish Institute for Health and Welfare
Corona updates of Finnish Government
Corona updates of The Hospital District of Southern Ostrobothnia
Information in Other languages
Tietoa selkokielellä