Sivua päivitetty 3.6

Valtioneuvoston linjaukset koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi vaikuttavat Seinäjoen kaupungin palveluihin. Vaikka rajoituksia puretaan, noudata kansallisia ohjeita ja pidä huolta turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta.

Päiväkodit

Varhaiskasvatuksessa toimitaan väljästi ja huolehditaan hyvästä hygieniasta. Kesäkuussa järjestetetään leikkikenttätoiminta ja elokuussa alkaa leikkipuistotoiminta. Varhaiskasvatusyksiköiden kesän aukiolot.

Normaalin varhaiskasvatuksen maksumenettelyyn siirrytään siten, että normaalit maksut peritään taas 1.6.2020 alkaen.

Sairasta lasta ei saa tuoda hoitoon. Mikäli lapsella on oireena kurkkukipu, yskä, päänsärky, kuume, hengenahdistus, lihaskivut tai vatsaoireet, on jäätävä kotiin.

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Vierailut vanhusten, kehitysvammaisten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä, hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaalassa on edelleen kielletty. Poikkeuksia ovat tapauskohtaisesti arvioiden kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomat läheiset, saattohoidossa olevien läheiset sekä puoliso tai tukihenkilö synnytysosastolla.

Ikäihmisten asiakasohjausyksikkö Ikäkeskuksen neuvonta- ja ohjauspalvelu Valtionkatu 1 (katutaso) on avoinna. Ohjausta- ja neuvontaa annetaan arkisin ilman ajanvarausta neuvontapisteellä sekä puhelimitse klo 9–14, p. 06 416 6606. Jos sinulla on pidempikestoinen selviteltävä asia tai tarve kotona tehtävälle käynnille, ota yhteys puhelinneuvontaan niin sovitaan aika etukäteen.

Kaikki ikäihmisten päivätoimintaryhmät ovat siirtyneet toistaiseksi tauolle ja päivätoiminnan henkilökunta on siirtynyt kotihoitoon. Tavoitteena on avata päivätoiminnat syksyllä.

Omaishoidon vuorohoitojaksot on peruutettu niiltä osin kuin se on ollut mahdollista. Omaishoidon vuorohoitotoiminta palautetaan vähitellen käyttöön huomioiden yksikkökohtaisesti annettuja turvaohjeistuksia. Kotikäynnit omaishoitoperheisiin lopetetaan kun henkilökunta siirtyy yksiköissä tehtävään työhön. Seuraamme ikääntyvien palveluissa koronatilannetta ja tarvittaessa tehdään uudelleen arviointia tilanteen mukaan.

Pihaympäristöstä säätiloista riippuen lyhyitä tapaamisia turvavälit huomioiden voidaan järjestää ulkona. Tapaamiset tulee sopia henkilöstön kanssa. Saattohoitotilanteissa vierailuista sovitaan yksikön kanssa. Läheisten kanssa yhteydenpito tapahtuu puhelimitse tai videopuheluna esimerkiksi Skypen tai WhatsAppin kautta.

Kotihoito noudattaa sairaanhoitopiirin ohjeistusta suojainten käytössä.

Turvapuhelinasennuksiin, vastaamiseen ja auttamiskäytäntöihin voi tulla normaalia pitempi viive.

Sosiaalikeskuksen neuvonta palvelee normaalisti ma–pe klo 9–15, p. 06 416 6318. Palvelutehtäväkohtainen puhelinpalvelun Numeroissa palvellaan ma–pe klo 9–15.

Seinäjoen terveyskeskus on potilasturvallisuuden vuoksi siirtynyt puhelinajanvaraukseen. Kiireettömän vastaanoton (KiVa) tiloissa ei ole enää mahdollista varata aikaa. Ajanvarausnumero kiirevastaanotolle on 06 425 5311. Ajanvarauspuhelin toimii arkisin 8–18 ja viikonloppuisin klo 10–17.

Alakerran kiirevastaanotolla hoidetaan hengitystie-infektiopotilaat ja yläkerrassa muu kiirevastaanotto. Ajanvarauksen yhteydessä sinulle neuvotaan oikea vastaanottopaikka ja saat ohjeet toiminnasta.

Kiireetön perusterveydenhoito ja suunterveydenhuolto toimivat normaalisti. Jos perut aikasi, pyydämme tekemään peruutuksen ajoissa.

Terveyspalvelukeskukseen Huhtala 10:een varaudutaan perustamaan tilapäinen kaupunginsairaalan osasto.

Neuvolakäynnille saa tulla vain yksi huoltaja. Muut perheenjäsenet jäävät kotiin tartuntariskin vähentämiseksi.

Sairausasioissa voitte ottaa yhteyttä Seinäjoen Y-talon ajanvarausvastaanotolle kuten ennenkin p. 06 425 8100 ma–pe klo 8–15.30.

Hoito- ja diabetestarvikejakelu: tee tarviketilaus puhelimitse ja nouda tarvikkeet noutohuoneesta. Ohje tarvikenoudosta ja noutopaikasta annetaan tilaussoiton yhteydessä.

Toimintakeskukset, työpajat ja Toimintojen Talo

Toimintojen talon lounaskahvila, työhönvalmennuskeskus ja kirpputori avautuvat 1.6. Ovet ovat avoinna kesäkuussa arkisin klo 8-15 välisenä aikana, heinäkuussa suljettu. Ryhmätoimintoja järjestetään vasta kesän jälkeen.

Toimintakeskukset on avattu kotona asuville ja yksin asuville. Sennula pysyy edelleen suljettuna.

Kaks’Kättä-työpajan kuntouttava työtoiminta ja työkokeilut on keskeytetty. Työpajan metalli-, puu-, restaurointi- ja kierrätysosastot palvelevat asiakkaita normaalisti. Kotipalvelu palvelee ainoastaan yrityksiä ja perheitä.

Vaikeavammaisten kuljetuspalvelut

Vaikeavammaisten kuljetuspalvelumatkoja ei yhdistellä toistaiseksi.

Vaikeavammaisten henkilökohtainen apu

Henkilökohtainen apu toimii normaalisti THL:n suosituksia noudattaen. Avustajille on hankittu suojaimia ja niitä on edelleen saatavana.

Liikunta- ja kulttuuritilat sekä kansalaisopisto

Kirjastot, museot, uimahalli ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat on avattu.

Joukkoliikenne

Seinäjoen paikallisliikenteessä on siirrytty kesäliikenteen aikatauluihin. Poikkeusolojen aikaisen liikenteen reitti- ja aikataulumuutokset löytyvät Komia Liikenteen verkkosivuilta.

Ylli-palveluliikenne Ylistarossa ja Nopsa Peräseinäjoella jatkavat normaalisti. Kantakaupungissa liikennöi kaksi Seili-palveluliikenneautoa.

Muu toiminta ja kaupungin henkilöstö

Kaupungin henkilökunta palaa normaaliin etätyökäytäntöön.
Kaupungintalon info palvelee arkisin normaalisti.
Kaupunkiympäristön Alvari-palvelupiste on auki. Asiakaspalvelu vastaa numerossa 06 416 2121.
Kaupungin luottamustoimielinten kokoukset pyritään järjestämään sähköisesti.
Kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä ja laajennettu varautumisryhmä kokoontuvat viikoittain.


Asukkaalle: Tuki, apu ja neuvonta koronaepidemian aikana
Ikäihmiselle: Mistä apua ikäihmisten arkeen
Yrityksille: Into Seinäjoen neuvonta ja apu yrityksille
Information in English