Nuorten kesätyöt Seinäjoen kaupungilla 2021

Kesätyöpaikat Seinäjoen kaupungin puistotoimessa, liikunta-, nuoriso- ja kulttuuripalveluissa ovat haettavissa 8.2.–7.3.2021 välisen ajan osoitteessa www.kuntarekry.fi. Rekisteröidy ohjelmaan ja jätä hakemuksesi sähköisesti.

Kesätöihin valitaan ensisijaisesti seinäjokisia ja työn alkaessa paikasta riippuen 15 tai 18 vuotta täyttäneitä nuoria. Osaan paikoista voi päästä myös yli 24-vuotiaat. Töitä on tarjolla mm. rantavalvojana, viheralueiden kunnossapidossa, kesäsoittajana tai vaikka ohjaajana leirillä tai puistossa. Työn kesto vaihtelee paikasta riippuen kahdesta viikosta koko kesään. Alla tarkemmat kuvaukset haettavana olevista paikoista.

Kuntarekryn sivuilta kesätyöpaikkamme löytyvät seuraavilla työavaimilla:
337559 liikuntapalvelut
336281 ja 336743 puistotoimi
338547 nuorisopalvelut
338582 kulttuuripalvelut

Seinäjoen kaupunki on savuton työpaikka.

15–17-vuotiaille suunnatut kesätyöpaikat:

Uimakouluavustaja
2 viikkoa, alku- ja loppukesä. Uimakouluavustajat toimivat uimaopettajan apulaisina, huolehtivat uimakoululaisista Urheilutalon yläaulasta allastiloihin ja takaisin. Auttavat lapsia pukeutumisessa, suihkutiloissa ja altaalla. (337559)

Puistotoimen kunnossapitotyöt 2 vk
15-17 –vuotiaille nuorille (työn alkuun mennessä). Työn kesto on 2 viikon jaksoissa, kesä-elokuun aikana, alkaen 7.6.2021, valinta tapahtuu arvonnan perusteella. Toivomuksen itselle sopivasta ajankohdasta voi esittää hakemuksessa. Työ on ulkotyötä. Työhön kuuluu viheralueiden kunnossapitotöitä kantakaupungin, Peräseinäjoen tai Ylistaron alueilla. Edellytämme suomen kielen osaamista, säänkestävyyttä sekä reipasta ja työtä pelkäämätöntä asennetta. HUOM. Pääsääntö on, ettei aiempina vuosina ollut voi enää tulla valituksi 2 viikon jaksoille, vaan karsitaan arvontavaiheessa. Näin annamme useammalle nuorelle kesätyömahdollisuuden Seinäjoen kaupungilla. (336281)

Ohjaaja Fiilis- ja liikennepuistoon
2 viikkoa, kesä–elokuun aikana. Tässä pienoismaailmassa opetellaan kaupunkikäyttäytymistä liikenteessä, pidetään polkuautokouluja ja järjestetään ohjattuja leikkihetkiä. Odotamme valituilta innostunutta palveluasennetta, aktiivisuutta sekä rohkeutta ja iloista ilmettä. Ohjaajat työskentelevät molemmissa puistoissa. Työ on toiminnallista ja vaatii positiivista asennetta sekä säänkestävyyttä. (338547)

Kesäsoittaja (5 paikkaa: 4 soittajaa, 1 laulaja)
Haetaan soitto- ja laulutaitoisia nuoria kaupungin Kesäsoittajat-bändiin. Kesäsoittajat harjoittelevat ohjelmistonsa Louhimon ohjauksessa Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetalla. Harjoittelujakson jälkeen yhtye esiintyy ympäri Seinäjokea. Yhtyeen mukana kulkee esiintymiset sopinut sekä äänentoistosta vastaava kesäsoittajien tuottaja. Harjoittelujaksolla työt ovat aikavälillä 8-16 ja esiintymisjaksolla aikavälillä 10–18. Työ kestää 4 viikkoa, 5.7.–1.8.2021. Hakijan tulee olla 16-22 vuotias työn alkaessa. Videomuotoinen soitto- tai laulunäyte suotava. (338582)

18–24 -vuotiaille suunnatut paikat:

Osaan paikoista mahdollista päästä myös yli 24-vuotiaat

Liikuntapaikkojen kunnossapito- ja hoitotyöt
5–10 viikkoa, alku- ja loppukesä. Kantakaupunki, Nurmo, Peräseinäjoki ja Ylistaro. Kentät ja ulkoliikunta-alueet, mahdollisesti kaksivuorotyö, vaaditaan vähintään B-ajokortti. Valitulta edellytämme säänkestävyyttä, kykyä työskennellä itsenäisesti ja ryhmässä, reipasta ja työtä pelkäämätöntä asennetta sekä kykyä sopeutua muuttuviin tilanteisiin ja erilaisiin työtehtäviin. (337559)

Rantavalvoja
4–5 viikkoa, alku- ja loppukesä. Kyrkösjärvi, Sahalampi, Tanelinranta ja Kalajärvi (Peräseinäjoki). Rantavalvojan tehtäviin kuuluu valvoa rannalla turvallisuutta ja järjestystä sekä yleistä siisteyttä. Vaaditaan rantavalvojan pätevyys tai vähintään testiuinnin läpäiseminen. Tutustu ennen hakemista testiuinnin vaatimuksiin, jotka löydät Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton sivuilta (www.suh.fi). Työhön järjestetään perehdyttämiskoulutus. Valitulta edellytämme suomen kielen taitoa, säänkestävyyttä, reipasta ja työtä pelkäämätöntä asennetta, innostunutta palveluasennetta, aktiivisuutta, rohkeutta sekä vastuullisuutta. (337559)

Puistotoimen kunnossapitotyöt 5 vk
Ajalle 7.6.-9.7.2021 ja 12.7.-13.8.2021. Työ on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneille (työn alkuun mennessä). Työn kesto 5 viikkoa, valinta tapahtuu arvonnan perusteella. Työ on ulkotyötä. Osa työntekijöistä toimii ruohonleikkaajina ja osa vanhempien puistotyöntekijöiden työparina kaupungin eri hoitoalueilla, pääasiassa kasvillisuuden hoitotöissä. Edellytämme suomen kielen taitoa, säänkestävyyttä sekä reipasta ja työtä pelkäämätöntä asennetta. (336281)

Puistotoimen kunnossapitotyöt (toukokuu)
5.5.-4.6.2021, sopii esimerkiksi 18–24-vuotiaille abeille, valmistuville ammattikoululaisille ja työttömille nuorille. Työ on ulkotyötä. Työtehtäviin kuuluu pääasiassa kevätsiivousta, eli haravointia ja roskien keräystä puistoissa ja viheralueilla. Tälle työjaksolle valitaan hakemuksen ja mahdollisen haastattelun perusteella. Paikkoja on tarjolla melko runsaasti. Edellytämme suomen kielen taitoa, säänkestävyyttä sekä reipasta ja työtä pelkäämätöntä asennetta. (336281)

Ajoleikkurin kuljettaja (päältä ajettava kone)
Viheralan kunnossapitotyöt puistotoimessa, ajoleikkurin kuljettaja eli isokonekuski 2–3 kk kesätyöhön. Etsimme kaupunkialueen ruohonleikkuuseen 18 vuotta täyttäneitä huolellisia nuoria, joilla on vähintään B-ajokortti. Paikkoja on rajoitetusti ja valinnat tapahtuvat haastattelun perusteella. Muut edellytykset: suomen kielen taito, työkykyisyys ulkotöihin sekä reipas ja työtä pelkäämätön asenne. (336743)

Kesäsoittaja (5 paikkaa: 4 soittajaa, 1 laulaja)

Haetaan soitto- ja laulutaitoisia nuoria kaupungin Kesäsoittajat-bändiin. Kesäsoittajat harjoittelevat ohjelmistonsa Louhimon ohjauksessa Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetalla. Harjoittelujakson jälkeen yhtye esiintyy ympäri Seinäjokea. Yhtyeen mukana kulkee esiintymiset sopinut sekä äänentoistosta vastaava kesäsoittajien tuottaja. Harjoittelujaksolla työt ovat aikavälillä 8-16 ja esiintymisjaksolla aikavälillä 10–18. Työ kestää 4 viikkoa, 5.7.–1.8.2021. Hakijan tulee olla 16-22 vuotias työn alkaessa. Videomuotoinen soitto- tai laulunäyte suotava. (338582)

Ohjaaja Fiilis- ja liikennepuistoon
5 viikkoa, kesä–elokuun aikana. Tässä pienoismaailmassa opetellaan kaupunkikäyttäytymistä liikenteessä, pidetään polkuautokouluja ja järjestetään ohjattuja leikkihetkiä. Odotamme valituilta innostunutta palveluasennetta, aktiivisuutta sekä rohkeutta ja iloista ilmettä. Ohjaajat työskentelevät molemmissa puistoissa. Työ on toiminnallista ja vaatii positiivista asennetta sekä säänkestävyyttä. (338547)

Ohjaaja skeittihallille
5 viikkoa, osa-aikatyö, kesä-elokuun aikana. Työtehtäviin kuuluu mm. kassatyöskentelyä, avustaminen hallin siivous- ja kunnostustehtävissä. Skeittihalli tarjoaa eri-ikäisille ja -tasoisille harrastajille vaihtoehtoisia liikuntamahdollisuuksia kuten skeittaaminen, BMX-pyöräily ja skoottaus. Skeittihallin ohjaajalle lajien tuntemus ei välttämätöntä. Arvostamme myönteistä ja kannustavaa kasvatuksellista ja vastuullista työotetta. Eduksi lasketaan kiinnostus nuorten kanssa toimimiseen. (338547)

Leiriohjaaja
Eripituisia jaksoja kesä–heinäkuulla Kesäsiirtolassa Kuorasjärven rannalla. Vietä kesä leiriohjaajana Kessulan leirikeskuksessa. Leirinohjaajana kartutat ryhmänjohtajataitojasi ja saat jakaa osaamistasi lapsille. Pääset myös hyödyntämään mielikuvitustasi ja kehittelemään mitä erilaisempia aktiviteetteja hienossa ympäristössä. Tämä on mahdollisuutesi viettää aktiivinen, ikimuistoinen kesä! Tee joukosta erottuva hakemus ja kerro, miksi juuri sinä olisit oikea valinta leiriohjaajaksi. Kessulan viime kesien meininkejä voit fiilistellä etukäteen Instagramissa ja Facebookissa @Seinäjoen Kesäsiirtola. (338547)

Keittiöhenkilökuntaa kaupungin kesäsiirtolaan
Ajalle 31.5.-15.8.2021. Haussa kaksi keittiöalan ammattilaista tai alan opiskelijaa. Kesäsiirtolassa ateriat valmistetaan itse alusta asti viidesti päivässä (aamiainen, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala). Ruokailijoita on noin 50–80.  Tehtäviin valittujen tulee toimittaa työnantajalle elintarviketyöntekijän terveystodistus, jossa todetaan henkilön soveltuvuus keittiötyöhön sekä tiedot hygieniaosaamisesta esim. hygieniapassilla sekä salmonellatodistuksella. (338547)

Lisätietoja:

Liikuntapalvelut
p. 06 416 2016 / Tanja Särkipaju (uimakouluavustaja ja rantavalvoja)
p. 06 416 7096 / Jari Mäkelä (liikuntapaikkojen kunnossapito- ja hoitotyöt)

Puistotoimi                          
p. 06 416 2512 / Anna Wahlberg

Nuorisopalvelut
p. 040 551 8071 / Suvi Leppänen                   
nuoriso@seinajoki.fi

Kulttuuripalvelut                  
p. 044 418 1273 / Tanja Huuskonen

Takaisin työpaikkalistaukseen