Museoassistentti

Seinäjoen museoihin haetaan museoassistenttia toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Seinäjoen museoihin kuuluvat Etelä-Pohjanmaan museo, Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo, Sairaalamuseo sekä Riihimuseo. Seinäjoen museot toimii alueellisena vastuumuseona Etelä-Pohjanmaan alueella. Seinäjoen museoiden kokoelmiin kuuluu kulttuurihistoriallista esineistöä, valokuva- ja arkistomateriaalia sekä luonnontieteellisiä näytteitä.

Tarjoamme kiinnostavan ja monipuolisen tehtävän asiantuntijaorganisaatiossamme. Museoassistentti työskentelee osana kokoelmatiimiä vastuualueenaan erityisesti valokuva- ja arkistomateriaalit. Työnkuva sisältää monipuolisesti museoalan tehtäviä. Pääasialliset työtehtävät ovat kokoelmien hoitaminen sekä tieto- ja aineistopalvelut. Museoassistentti osallistuu myös museon näyttely- ja tutkimustoimintaan sekä nykydokumentointiin ja museoaineistojen digitaalisen saavutettavuuden vahvistamiseen.

Hakijalta edellytetään soveltuvaa korkeakoulututkintoa. Parhaat edellytykset tehtävän hoitamiseen antavat museoaineiden opinnot ja työkokemus museoalalta. Hakijan eduksi luetaan työkokemus vastaavista tehtävistä digitaalisten luettelointijärjestelmien parissa, kokoelmatyön monipuolinen osaaminen, kyky aineistojen tutkimiseen, arkistotuntemus ja valokuvauskokemus. Arvostamme organisointikykyä, kykyä itsenäiseen työskentelyyn, joustavuutta ja yhteistyötaitoja.

Koeaika on 6 kuukautta. Valitun on ennen toimen vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä työterveyshuollon todistus terveydentilastaan.

Katso Kuntarekryssä Avautuu uuteen välilehteen Takaisin työpaikkalistaukseen