Kaupungineläinlääkärin virka

Paikkakunta: Ähtäri
Työnantaja: Seinäjoen kaupunki
Työsuhde: toistaiseksi voimassa oleva, ns. vakituinen
Työnkuva: kaupungineläinlääkäri, praktikko
Palkkausperuste: paikallinen sopimus
Palkka: 2550 €/kk

Seinäjoen alueen ympäristöterveydenhuollossa on edellisen viranhaltijan eläköitymisen vuoksi avoinna kaupungineläinlääkärin (praktikon) virka toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen 1.9.2022 alkaen tai sopimuksen mukaan. Viran voi ottaa määräaikaisena vastaan jo aikaisemminkin.

Virka sijoittuu Ähtärin toimipisteeseen. Vastaanottotiloissa on tarvittavin osin päivitettävissä oleva perusvarustelu. Työ on pääasiassa sekapraktiikkaa lypsykarjaan ja pieneläimiin painottuen, lisäksi hevosia on jonkin verran. Ähtärin eläinpuiston eläinten hoito tarjoaa mielenkiintoisen mahdollisuuden perehtyä halutessa vähän erikoisempien lajien hoitoon. Asiakaskunta on mukavaa, rehellisiä ja suoria pohjalaisia. Alueen kaksi valvontaeläinlääkäriä hoitavat pääosin eläinten hyvinvoinnin valvontatehtävät.

Virkaan sisältyy päivystysvelvollisuus viiden eläinlääkärin kesken jaettuna Kuusiokuntien päivystysalueella (Kuortane, Alavus, Ähtäri, Soini). Pieneläimet on mahdollisuus lähettää eriytettyyn pieneläinpäivystyspisteeseen. Päivystysaika alkaa klo 10, jolloin iltapäivisin säästyy kiireellisemmiltä tapauksilta. Päivystysvapaat järjestyvät ja joustavassa päivystysringissä sujuva yhteistyö ja kollegat tavoittaa näppärästi whatsapp-ryhmässä. Uudelle viranhaltijalle tarjolla perehdytyspäivä.

Kelpoisuusvaatimuksena on Suomessa laillistetun eläinlääkärin tutkinto ja hakijan tulee täyttää eläinlääkintähuoltoasetuksen 2 §:n mukainen kelpoisuus. Viran hoitaminen edellyttää hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa, vuorovaikutus- ja viestintätaitoja, halukkuutta tiimityöskentelyyn ja toiminnan kehittämiseen.

Hakemukset toimitetaan Kuntarekry.fi-järjestelmän (työavain 436671) kautta viimeistään 24.5.2022 klo 12. Merkitse hakemukseesi kelpoisuutesi ja liitä kopiot kelpoisuuden osoittavista tutkintotodistuksista sähköiseen hakemukseesi liitteeksi. Alkuperäiset todistukset katsotaan mahdollisessa haastattelussa. Koeaika on 4 kuukautta. Ennen nimittämistä valitun tulee esittää hyväksytty todistus terveydentilastaan.

Seinäjoen alueen ympäristöterveydenhuolto toimii 12 kunnan alueella: Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Isokyrö, Kauhava, Kuortane, Lappajärvi, Lapua, Seinäjoki, Soini, Vimpeli ja Ähtäri. Alueen asukasluku on yhteensä noin 160.000 asukasta. Ympäristöterveydenhuollon henkilöstömäärä on yhteensä 37: ympäristöterveysjohtaja, johdon sihteeri, 13 terveystarkastajaa ja 22 virkaeläinlääkäriä, joista 3 hygieenikkoeläinlääkäriä, 2 valvontaeläinlääkäriä, 1 terveydenhuoltoeläinlääkäri ja loput praktisoivia eläinlääkäreitä.

Katso Kuntarekryssä Avautuu uuteen välilehteen Takaisin työpaikkalistaukseen