Vietä kesäpäivä Seinäjoen museoissa!

Kuvassa kartanorakennus, jonka edessä ihmisiä kuuntelemassa kartanon portailla puhuvaa henkilöä.

Kesäaika alkaa Seinäjoen museoissa. 1.6. lähtien toimipisteemme Etelä-Pohjanmaan museo, Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo sekä Sairaalamuseo ovat avoinna pidennetyin aukioloin keskiviikosta sunnuntaihin. Lähimatkailu on voimakkaassa nosteessa ja kotiseutuhistorian nälkäisille museovierailu on oivaa vatsantäytettä. Etelä-Pohjanmaan museolle pääsee taas nauttimaan perinteisestä pohjalaiskulttuurista ja opastetuilla kierroksilla ovet aukeavat myös Törnävän kartanoon. Törnävänpuiston halki kulkee reitti Sairaalamuseoon, jonne on nyt mahdollista päästä tutustumaan viitenä päivänä viikossa. Kun Piirin alue on kierretty, voi jokivartta pitkin jatkaa matkaa keskustaan, jossa Suojeluskuntatalo avaa yleisölle ovensa ja esittelee talosta yksityisemmänkin puolen, millainen se on ollut kotina.

Oletko haaveillut kierroksesta Törnävän kartanossa tai mietityttääkö millaista on ollut terveydenhuolto ennen? Entä millaista on ollut asua Suojeluskuntatalossa?

Näihin kysymyksiin löydät vastauksen opastetuilla kierroksillamme. Opastuksia järjestetään elokuun ajan torstaista sunnuntaihin, kierrokselle mahtuu 25 ensimmäistä pääsylipun hinnalla. Tule kokemaan kotiseutusi helmet!

Kesäopastukset ovat torstaista sunnuntaihin kesä – elokuussa, oppaamme toivottavat teidät tervetulleiksi kierrokselle!

Etelä-Pohjanmaan museo (Törnäväntie 23)

klo 12 Kartano
klo 14 Liinamaan pihapiiri
6.7. – 31.7. Liinamaan tuvassa opas paikalla museon aukioloaikoina

Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo (Kauppakatu 17)

klo 12 Suojeluskuntatalo, kotini
klo 14 Suojeluskuntatalo, kotini

Sairaalamuseo (Björkenheimin puistotie 2)

klo 12 Terveydenhuollon historiaa Etelä-Pohjanmaalla
klo 14 Psykiatriaa Piirillä

Museot avoinna kesäkauden ke 12–18, to–su 10–16

Etelä-Pohjanmaan museo suljettu Provinssin ajan.