Välittämisen illassa lapset ja vanhemmat pohtivat yhdessä päihteiden ja mediankäyttöä

Seinäjoella järjestetään tänä syksynä vanhempainilta, jossa lapset ja vanhemmat pohtivat yhdessä päihteiden ja mediankäyttöä. Välittämisen illassa halutaan tukea vanhemmuutta ja vanhemman ja lapsen välistä myönteistä vuorovaikutusta. Illassa on kolme tärkeää ja ajankohtaista osiota: lasten hyvinvointi omalla asuinalueella, päihteet lapsen silmin sekä media lapsen arjessa.

Välittämisen ilta toteutetaan aluksi kolmessa koulussa. Ylistaron Kirja-Matin koulussa tilaisuus järjestetään 29.9.2020, Marttilan koulussa ja Hyllykallion koulussa ensi kevään aikana. Tavoitteena on saada malli myöhemmin käyttöön kaikkiin Seinäjoen alakouluihin.

– Välittämisen illat ovat Seinäjoella uusi konsepti, joka lisää lasten osallisuutta heitä itseään koskeviin asioihin. Illan aihepiirit ovat tärkeitä. Toivottavasti kodit ottavat hyvin vastaan tämän kokeilun, jossa iltaan tullaan yhdessä koululaisen kanssa, sanoo Seinäjoen kaupungin perusopetusjohtaja Jari Jaskari.

Välittämisen illan järjestäjinä yhdessä koulujen kanssa ovat Seinäjoen kaupungin hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen yksikkö, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry ja Mannerheimin lastensuojeluliiton Pohjanmaan piiri. Välittämisen ilta -malli on kehitetty viime vuonna Vaasan kaupungin ehkäisevän päihdetyön projektissa. Malli on käytössä kaikissa Vaasan suomen- ja ruotsinkielisissä alakouluissa.

Lisätietoja

Miia Hietaniemi, aluekoordinaattori, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, 050 571 4818, miia.hietaniemi@ehyt.fi

Henna Rantasaari, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori vs. Seinäjoen kaupunki, 050 354 9311, henna.rantasaari@seinajoki.fi