Sydämellä Kasperi – lasten ja ikääntyneiden yhteinen joulujuhla!

Sydämellä Kasperi -tapahtuman logo

Kasperissa, Lintuviidan päiväkodin ja Toimintojentalon ympäristössä, järjestetään 1.12.2022 klo 16–18.30 yhteisötaidetapahtuma Sydämellä Kasperi. Kyseessä on jouluinen hyvänmielen juhla, jossa pääosassa ovat lapset, nuoret ja ikääntyneet. Sydämellä Kasperi -tapahtumassa kokoonnutaan yhteen, iloitaan yhdessäolosta ja aloitetaan joulun odotus. Tapahtuma on samalla Lintuviidan ja Pikkulinnun päiväkotien yhteinen joulujuhla, johon kaikki alueen asukkaat kutsutaan mukaan.

Tapahtuman ohjelma

Tapahtuma aloitetaan klo 16 kahdella työpajalla, joissa valmistetaan sydänheijastimia ja maalataan. Klo 17.30 kokoonnutaan yhdessä Lintuviidan päiväkodin ja Tapiolantien välissä sijaitsevalle suihkulähdeaukiolle. Yhteinen valokulkue lähtee aukiolta matkaan liikkuen päiväkotien ja koulun ympäristössä. Päiväkotien lapset ja lasten vanhemmat liittyvät kulkueeseen omien päiväkotien pihoilta. Matkalla ihaillaan nuorten ja ikäihmisten tekemien heijastinsydämin koristeltua polkua. Kulkuetta johdattaa valoillaan flowtaideryhmä Moving Decos. Kulkue palaa kierroksen jälkeen aukiolle, jossa nähdään Moving Decos ryhmän valoesitys ja lauletaan yhdessä joululauluja Lintuviidan päiväkodin lasten johdolla.

Kohtaamisen, yhteisöllisyyden ja välittämisen kuukausi Seinäjoen varhaiskasvatuksessa

Sydämellä Kasperi tapahtuma avaa varhaiskasvatuksessa kohtaamisen, yhteisöllisyyden ja välittämisen kuukauden. Kutsumme Seinäjoen kaupungin päiväkodit, perhepäivähoidon sekä ryhmäperhepäiväkodit mukaan kuukauden teemaan, kukin omalla tavallaan. Sydämellä-kuukauteen voi osallistua esimerkiksi teemapäivien, juhlien tai oman tapahtuman merkeissä tai koristella ikkunat ja ulkoilupaikat sydämillä. Pysähtyminen hetkeksi, toiselle ajan antaminen, kuunteleminen, ilon tuominen, kauniiden sanojen sanominen on tärkeää. Kohdataan toinen toisemme kiireettömästi ja läsnä olevasti arjen pienissä hetkissä!

Sydämellä Kasperi tapahtuman järjestävät yhteistyöttä Seinäjoen kulttuuripalvelut, Seinäjoen kaupungin varhaiskasvatus sekä Toimintojentalo.


Lisätietoja
Maria Mäki-Latvala
tapahtumatuottaja
050 401 9737
maria.maki-latvala@seamk.fi