Seinäjoen koulujen lähiliikuntapaikkasuunnitelma

Ilmakuvassa Lyseon koulun pihan lähiliikuntapaikka

Koulujen lähiliikuntapaikkasuunnitelma on päivitetty työryhmässä johon kuuluu kaupungin eri toimialoja ja Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry. Suunnitelman tarve on noussut esille perusopetuksen kehittämissuunnitelmassa 2013-2020.

Tavoitteena on kehittää koulupihoista lähiliikuntapaikkoja uusia kouluja suunniteltaessa, vanhoja saneerattaessa sekä kunkin koulupihan tarpeellisuusarvion perusteella. Lisäksi arvioidaan vuosittain olemassa olevien lähiliikuntapaikkojen tarvittavat kunnostus- ja korjaustoimet.

Koulujen lähiliikuntapaikalla tarkoitetaan paikkaa, jota päiväaikaan käytetään oppi- ja välitunneilla ja kouluajan ulkopuolella lähiympäristön vapaa-ajan liikuntapaikkana. Lähiliikuntapaikka on turvallinen ja se aktivoi kaikenikäisiä liikkumaan.

Koulujen lähiliikuntapaikat myös tukevat Liikkuva koulu –toimintatapaa jota on Seinäjoen kouluissa jatkettu valtakunnallisen hankkeen päättyessä vuonna 2019. Hankkeen keskeisinä tavoitteina oli aktiivisempi ja viihtyisämpi koulupäivä.

Toteutuneisiin lähiliikuntapaikkoihin voit käydä tutustumassa seuraavilla kouluilla:
Pajuluoman koulu, Seinäjoen lyseo, Pruukin yhtenäiskoulu, Toivolanrannan yhtenäiskoulu, Nurmon koulukeskus, Ylistaron koulukeskus, Marttilan koulu.

Katso

Koulujen lähiliikuntapaikkasuunnitelma

Hyvinvointilautakunta 3.9.2020, §32 Koulujen lähiliikuntapaikkasuunnitelma

Lisätietoja

Kotila Anne

liikuntatoimenjohtaja , Liikuntapalvelujen hallinto