Seinäjoella kerätään nuorista aikuisista koostuvaa kulttuurin neuvonantajatiimiä

Ihmisiä menossa Kalevan Navettaan

Seinäjoen taidehalli kokoaa nuorista aikuisista koostuvaa neuvonantajatiimiä. Toiminnalla halutaan rohkaista nuoria aikuisia keskustelemaan siitä, millaisia kulttuuri- ja taidesisältöjä he haluaisivat kuluttaa. Tiimiin valitaan kymmenkunta 17–29-vuotiasta nuorta aikuista Seinäjoen, Ilmajoen ja Jalasjärven alueelta. Haku tiimiin on avoinna syyskyyn loppuun saakka Seinäjoen taidehallin verkkosivuilla. Toiminnan tavoitteena on kehittää alueen kulttuuripalveluita paremmin kohderyhmän tarpeisiin ja tottumuksiin sopiviksi. Käytännössä neuvonantajatiimissä kokeillaan ja ruoditaan erilaisia kulttuurisisältöjä.

– Tutkimusten mukaan nuoret aikuiset kuluttavat kulttuurisisältöjä eri tavalla ja eri motiiveista käsin kuin muut yleisöt. Kulttuuriyhteisöjen ja -laitosten tulee kehittyä ajan mukana, jos haluamme tavoittaa tätä kohderyhmää, pohtii Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden projektikoordinaattori Päivi Alaniska.

– Nuorten aikuisten neuvonantajatiimejä on koottu muuallakin taidekentällä: helsinkiläinen nykytaiteen toimija ja kuratoriaalinen organisaatio PUBLICS kokosi taannoin ensimmäisen nuorten advisory boardinsa, ja myös omassa maakunnassamme Lapuan kaupungin kulttuuripalveluilla on käynnistetty nuorten aikuisten kulttuuriraati, kertoo Alaniska.

Seinäjoen taidehalli kutsuu yhteistyöhön myös Ilmajoen ja Kurikan Jalasjärven kulttuuripalveluita ja
-yhteisöjä. Hankkeen aikana opitut asiat jaetaan alueen toimijoiden kesken. Neuvonantajatiimi on osa Seinäjoen taidehallin koordinoimaa Leader-rahoitteista Jotain muuta -hanketta, jota rahoittaa myös Kuortaneen Säästöpankkisäätiö.

Alaniska Päivi

projektikoordinaattori , Kulttuuripalvelut

Lappalainen Ruusu-Maria

taideohjaaja , Taidehalli