Neljännet koronarokoteannokset laajenevat 70–79-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville

Neljänsiä koronarokoteanoksia annetaan nyt myös 70-79 -vuotiaille riskiryhmiin kuuluville THL suosituksen mukaisesti. Rokotuksen voi hakea, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta.

THL tiedottaa, että tärkeimpänä syynä rokotusten laajentamiselle on kansalaisten yhdenvertainen kohtelu: nyt kertyneen tiedon mukaan sairaalahoitoisen taudin riski on epidemiatilanteesta riippumatta 70–79-vuotiailla riskiryhmäläisillä hieman suurempi kuin nyt rokotuksiin oikeutetuilla yli 80-vuotiailla, joilla ei ole vastaavia sairauksia.

Lisäksi uudet tarttuvammat ja rokotussuojaa paremmin kiertävät omikronkannat ovat lisääntyneet Euroopassa, vaikka uusienkin viruskantojen leviämistä jarruttaa kesän aikana koronaviruksilla todettu vahva vuodenaikavaihtelu. Tämänhetkisen tiedon perusteella ei voi luotettavasti ennustaa, aiheuttavatko uudet herkemmin leviävät omikronlinjat tapausmäärien ja mahdollisten koronan vuoksi tapahtuvien sairaalahoitojen nousua kesän aikana Suomessa.

Neljänsillä rokoteannoksilla pyritään ennen kaikkea ehkäisemään iäkkäiden sairaalahoitoa ja vähentämään koronaan liittyviä kuolemia.

Ajanvaraus https://seinajokitk.terveytesi.fi tai puhelimella Seinäjoella takaisinsoittona 06 4258717 ja Isossakyrössä 06 425 5754 arkisin klo 9–10.

Rokotuspaikat: Kirkonkrannin aikuisneuvola tai Isonkyrön neuvola.

Neljäs koronarokoteannos (THL)

Luettelo riskiryhmistä: Ketkä kuuluvat vakavan COVID-19-taudin riskiryhmiin? (THL)