Neljännet koronarokoteannokset 80 vuotta täyttäneille käynnistyvät Seinäjoella ja Isossakyrössä

THL suosittelee neljänsiä rokoteannoksia kaikille 80 vuotta täyttäneille sekä iäkkäiden hoivakodeissa asuville. Neljänsillä annoksilla pyritään tehostamaan heidän suojaansa vakavaa, sairaalahoitoista tautia vastaan sekä ennen kaikkea vähentämään iäkkäiden koronasta johtuvia kuolemia.

Yli 80-vuotiaiden kolmen rokotuksen rokotuskattavuus on Seinäjoella 85,7 % ja Isossakyrössä 74,7 %.

Neljännet rokotukset yli 80-vuotialle alkavat rokotusklinikalla ja Isonkyrön neuvolassa.  

Ajanvaraus: https://seinajokitk.terveytesi.fi tai puhelimella Seinäjoella takaisinsoittona 06 4258717 ja Isossakyrössä 06 425 5754 arkisin klo 9–10.

Rokotuspaikat: rokotusklinikka, Seinäjoki Areena, Kirkkokatu 23, A-halli/ B-ovi tai Isonkyrön neuvola.

Rokotusväli: 80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville neljäs annos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3 kuukautta.

Koronainfektion sairastaneet: Jos 80 vuotta täyttänyt tai iäkkäiden hoivakodissa asuva on saanut kolme rokoteannosta ja sen lisäksi sairastanut koronavirustaudin, hän ei toistaiseksi tarvitse neljättä rokoteannosta.

Kaksi rokoteannosta saaneelle koronataudin sairastaneelle 80 vuotta täyttäneelle tai iäkkäiden hoivakodissa asuvalle suositellaan kolmatta annosta, kun sairastetusta taudista tai edellisestä rokoteannoksesta on kulunut 3 kuukautta sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin.

Mitä rokotetta käytetään: Neljänsinä annoksia suositellaan ensisijaisesti mRNA-rokotteita, eli kokonaista annosta Comirnatya tai puolikasta annosta Spikevaxia (Moderna). Neljäntenä annoksena voidaan antaa myös Janssenin rokotetta tai Nuvaxovid-rokotetta.

Muistutamme, että edelleen on saatavissa myös toisia ja kolmansia koronarokotteita ja suosittelemme rokotussarjan täydentämistä.

Seinäjoen terveyskeskus