MaaMa 2021 jalkauttaa lastenkulttuurin koko maakuntaan

Lapsia kuulokkeet päässä iPadien äärellä.

Etelä-Pohjanmaan kulttuuristrategian yhtenä tavoitteena on laajentaa laadukkaiden ja monipuolisten lastenkulttuurisisältöjen saavutettavuutta maakunnassa. Kuluvan vuoden aikana MaaMa 2021 –hankkeen myötä lähes koko Etelä-Pohjanmaan maakunta pääsee osalliseksi lastenkulttuurikeskus Louhimon toiminnasta.

Etelä-Pohjanmaan liitto, Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden lastenkulttuurikeskus Louhimo sekä Etelä-Pohjanmaan kunnat toteuttavat yhteistyössä MaaMa – Maakunnalliset mahdollisuudet -hankkeen vuoden 2021 aikana. Lastenkulttuurikeskus Louhimo koordinoi toimintaa, jonka avulla edistetään lastenkulttuurin saavutettavuutta Etelä-Pohjanmaalla sekä kehitetään taide- ja kulttuurikasvatustyötä maakunnassa. Hankkeeseen on saatu Taiteen edistämiskeskuksen lastenkulttuurin erityisavustus ja toteutukseen lähtivät mukaan Alajärven, Alavuden, Evijärven, Isojoen, Isonkyrön, Karijoen, Kauhajoen, Kauhavan, Kuortaneen, Lappajärven, Lapuan, Soinin, Vimpelin ja Ähtärin kunnat.

Mukana olevissa kunnissa järjestetään tulevana syksynä koulupäivien yhteydessä toteutettavia 45 minuutin mittaisia taide- ja kulttuurisisältöisiä työpajoja. Varhaiskasvatukseen tarjotaan lisäksi Taidetärppejä ja yläkouluikäisille esittävää toimintaa. ”Toimintaa kehitetään yhteistyön kautta tukemalla kuntien taide- ja kulttuurikasvatusta ja antamalla kasvatusalan ammattilaisille avaimia taide- ja kulttuurikasvatustyön toteutukseen”, kertoo MaaMa 2021- hankkeen koordinaattori Laura Buckman. “Laadukkaiden digitaalisten sisältöjen kehittäminen ja laaja-alainen kulttuurikasvatussisällöistä viestiminen lisää myös osaltaan lastenkulttuurin saavutettavuutta maakunnassa”, lisää Buckman.

MaaMa 2021 -hankkeessa toimintaa kehitetään viime vuoden kokemuksen ja hyvin käynnistyneen yhteistyön pohjalta. ”Mahdollisuuksien tutkiminen käytännön toteutusten kautta tuottaa tietoa kuntakohtaisesti, ja auttaa kestävän yhteistyön muodostamisessa”, kommentoi Louhimon vs. lastenkulttuurikoordinaattori Tanja Huuskonen. ”Maaman ohjaus- ja opetustoiminnalla on lisäksi tärkeä työllistävä vaikutus alueen taiteilijoille ja kulttuurialan työntekijöille”, kommentoi Huuskonen.

Lisätietoja:
Laura Buckman
Koordinaattori / MaaMa 2021
laura.buckman@seinajoki.fi
0503590037

Tanja Huuskonen
vs. Lastenkulttuurikoordinaattori
tanja.huuskonen@seinajoki.fi
0444181273