Kuvasto ry Seinäjoen kaupungin vieraaksi

Perjantaina 26.8.2022 klo 12-16.30 Seinäjoen kaupunki saa vieraakseen Kuvaston hallituksen edustajia sekä toimihenkilöitä. He vierailevat Seinäjoen kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Paula Risikon ja kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilän johdolla Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetassa sekä Aalto-kirjastossa.

Kuvaston hallitus haluaa tutustua upeiden tilojen ja näyttelyiden lisäksi siihen, miten Seinäjoesta on vuosien aikana kehittynyt, laadukkaita ja korkeatasoisia taidepalveluita tuottava kunnallinen kulttuuripalvelu ja millaisia ovat Seinäjoen kulttuuripalveluiden hyvät tekemisen tavat ja käytännöt.

Vierailu on merkittävä Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluille. ”Pitkäjänteisen kehittämistyömme tulokset ovat tulleet huomatuiksi ja tunnistetuiksi. Se lämmittää aina sydäntä”, iloitsee Seinäjoen kaupungin kulttuuritoimenjohtaja Leena Kråknäs.

Vierailulla tutustutaan Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navettaan ja siellä oleviin Seinäjoen taidehallin näyttelyihin, piipahdetaan katsomaan Seinäjoen uusinta julkista taidetta Vesa-Pekka Rannikon Vahdit-teosta sekä vieraillaan Alvar Aallon helmikohteessa, Seinäjoen Aalto kirjastossa.

Kuvasto ry on visuaalisen alan taiteilijoiden tekijänoikeusjärjestö. Kuvasto on perustettu vuonna 1987 ja sen tehtävänä on edistää ja turvata kuvataiteilijoiden tekijänoikeuksia sekä kuvataiteen tekemisen edellytyksiä.

Vierailun ohjelma

klo 12-12.30 Henkilöiden ja organisaatioiden esittelyt

  1. Kuvaston esittely: Kuvasto ry, Tommi Nilsson ja Kati Pelkonen
  2. Kokoelmataiteen digitaalinen käyttökorvaus taiteilijalle: Kuvasto ry, Tommi Nilsson ja Kati Pelkonen
  3. Kuntien taidepalvelut ja yhteistyö eri yhteisöjen kanssa – hyvien käytäntöjen edistäminen & Seinäjoki: Seinäjoen kaupunki, Leena Kråknäs ja Sanna Karimäki-Nuutinen

klo 12.30- 13.30 lounas ja vapaamuotoista keskustelua esittelyjen pohjalta

klo 13.30 -14.30 Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan ja Taidehallin näyttelyjen esittelyt / Leena Kråknäs ja Sanna Karimäki-Nuutinen

klo 14.45-15.45 Aalto kirjaston esittely / kirjastotoimenjohtaja Kirsti Länsikallio. Kahvit juomme Apila kirjastossa.

klo 16-16.30 Tutustuminen Vesa-Pekka Rannikon Vahdit-teokseen Björkenheimintien sillalla.

Päivässä mukana:

Kuvasto ry 5-6 henkeä: toiminnanjohtaja Tommi Nilsson, asiakas- ja viestintäpäällikkö Kati Pelkonen sekä Kuvaston hallituksen edustus.

Seinäjoen kaupunki: Hallituksen pj., kansanedustaja Paula Risikko, kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä, kulttuuritoimenjohtaja Leena Kråknäs, taidekuraattori Sanna Karimäki-Nuutinen, kirjastolla paikalla kirjastotoimenjohtaja Kirsti Länsikallio.

Lisätietoja:

Leena Kråknäs, kulttuuritoimenjohtaja
p. 040 774 8559 leena.kraknas@seinajoki.fi
Seinäjoen kaupunki, kulttuuripalvelut
Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta
Nyykoolinkatu 25 (PL 215), 60100 SEINÄJOKI
www.seinajoki.fi/kulttuuri

www.kalevannavetta.fi