Koronarokotusten uudet tehosteannokset annetaan myöhemmin syksyllä samalla käynnillä influenssarokotusten kanssa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee tänä syksynä uutta koronan tehosterokotusta kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Erona aiempaan on, että tehosteannoksen kohderyhmien osalta ei ole enää väliä, kuinka monta rokotetta henkilö on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa hän on mahdollisesti sairastanut koronan. Tehosterokotteen voi ottaa, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. 

Koronarokotuksen tehosteannoksiin voidaan käyttää alkuperäisiä rokotteita tai varianttiräätälöityjä rokotteita sitten, kun niitä on saatavilla.

Rokotteen ottamista ei suositella heti syyskuussa, vaan myöhemmin syksyllä samalla käynnillä influenssarokotuksen kanssa. Influenssan massarokotukset ovat Seinäjoella marraskuussa. Tarkemmista ajankohdista ja ajanvarauksesta tiedotetaan, kun influenssarokotteiden saapuminen selviää.

 THL suosittelee ikääntyneiden ja riskiryhmien koronarokotussuojan tehostamista syksyllä

THL:n aiemmin antamat suositukset koronarokotusten perussarjasta ja tehosteista ovat yhä voimassa. Katso lisätietoja Seinäjoella meneillään olevista korotuksista nettisivuilta Koronarokotukset | Seinäjoen kaupunki