Koronarokotusten eteneminen Seinäjoella ja Isossakyrössä

Seinäjoella ja Isossakyrössä on annettu yli 27 000 ensimmäistä koronarokoteannosta ja tehosteannoksen on saanut jo yli 5500 henkilöä. Ensimmäisen annoksen rokotekattavuus on Seinäjoellla 38,9 % ja Isossakyrössä jo 45,1 %.

Seinäjokelaisten ja isokyröläisten yli 35 vuotiaiden ja sitä vanhempien (1985 ja aikaisemmin syntyneet) on mahdollisuus varata aika koronarokotukseen.

Ajanvaraus ensisijaisesti netin kautta https://seinajokitk.terveytesi.fi.

26.5.2021 ajanvarausmahdollisuus laajenee vuonna 1986 -1990 syntyneisiin ja 2.6.2021 alkaen ajan voivat varata vuonna 1991- 1995 syntyneet.

Jos ajanvaraus netin kautta ei ole mitenkään mahdollista, ajan voi varata takaisinsoittopalveluna puhelimitse numerosta 06 4258717. Takaisin soitetaan viikon kuluessa. Muista terveyskeskuksen puhelinnumeroista aikoja ei ole mahdollista varata.

Rokotuspisteellä annetaan ikäryhmästä riippuen THL: n ohjeistuksen mukaista rokotevalmistetta. Rokotamme pääsääntöisin mRNA rokotteella (Comirnaty tai Moderna). Rokotettava ei voi valita kumpaa mRNA-rokotetta rokotuksessa käytetään.

Ajanvarausta tehdessä tulee huomioida, että tehosteannos annetaan 12 viikon kuluttua ensimmäisestä annoksesta ja ajankohdan tulee olla myös sopiva rokotettavalle.

Tehosterokotukset

Aiemmin tänä vuonna annetut tehosterokotusajat ovat voimassa.  Rokotusaikoja ei valitettavasti ole mahdollista vaihtaa.

Toisella rokotuskerralla annetaan samaa rokotevalmistetta kuin ensimmäisellä kerralla. Alle 65-vuotiaille, jotka ovat ensimmäisenä rokoteannoksena saaneet AstraZenecan rokotetta, annetaan rokoteannoksena mRNA-rokotetta. Rokotettavan ei ole mahdollista valita, kumpaa Suomessa käytettävää mRNA-rokotetta rokotuksessa käytetään.

Peittävyys (tilanne 23.5.2021 mennessä):