Koronarokotukset jatkuvat – 1. ja 2. annoksen voi saada ilman etukäteisajanvarausta

Edelleen ensimmäisen koronarokotteen voi saada noin 12000 seinäjokista

Koronarokotuksen ensimmäisen annoksen on saanut noin 78,5 % rokotukseen oikeutetuista. Kuitenkin rokotukseen oikeutettuja on edelleen noin noin 12 000.

Kouluterveydenhuolto rokottaa 12-15-vuotiaat. Sedun, lukioiden ja Seamkin opiskelijoilla on mahdollisuus hakea koronarokote oppilaitoksessaan.

Muut 16 vuotta täyttäneet voivat hakea koronarokotteen joustavasti ilman ajanvarausta walk in -tilaisuuksissa, jotka järjestetään tiistaina 14.9. ja 21.9. klo 16-18 Y-talolla ( Koskenalantie 18).  Etukäteen ajan voi varata 17.9. järjestettävään rokotukseen Kirkonkrannin aikuisneuvolaan.

Seinäjoella ikäluokittainen rokotuskattavuus sekä ensimmäisen että tehosteannoksen osalta

Rokotusväli lyhennetään kaikilla 8 viikkoon

Seinäjoella on kuukauden verran ollut mahdollista lyhentää 12 viikon koronarokotusten rokotusväliä kahdeksaan viikkoon. Tilaisuutta on käyttänyt hyväksi vain noin 30 %.

Epidemiatilanteen vuoksi on tarpeellista nostaa rokotekattavuutta mahdollisimman nopeasti. Seinäjoen terveyskeskus tulee antamaan koronarokotteen tehosteannoksen viimeistään syyskuun loppuun mennessä kaikille niille, jotka ovat saaneet ensimmäisen koronarokoteannoksen heinäkuun loppuun mennessä. Terveyskeskuksesta pyydetään, että henkilöt hakeutuvat koronarokotuksiin walk in -pisteisiin, kun 8 viikkoa ensimmäisestä annoksesta on kulunut.

Rokotuksen voi hakea joustavasti ilman ajanvarausta walk in -tilaisuuksissa, joita järjestetään tiistaina 14.9. ja 21.9. klo 16-18 Y-talolla ( Koskenalantie 18). Voimassa olevaa aikaa ei tarvitse etukäteen perua, vaan se perutaan rokotustilanteessa.