Kordelinin apurahoja kulttuuritoimintaan sekä teknologiapalkintoon

Alfred Kordelinin säätiön Seinäjoen kaupunkirahaston vuoden 2022 kulttuurin ja taiteen apurahat ja teknologiapalkinto on jaettu. Rahasto jakoi yhteensä 23 100 euroa apurahoina ja palkintoina 13 yksityishenkilölle, työryhmille ja yhteisöille.

Seinäjoen kaupunkirahaston tarkoituksena on edistää Seinäjoen taide- ja kulttuurielämää. Rahasto myöntää apurahoja Seinäjoella tehtävään taiteelliseen, journalistiseen ja kotiseututyöhön sekä palkintoja teknologisiin innovaatioihin. Apurahat olivat haettavissa tammikuun 2022 ajan. Apurahahakemuksia tuli tänä vuonna 39 kappaletta, yhteensä 197 320 euron edestä. Alfred Kordelinin säätiön Seinäjoen kaupunkirahasto on perustettu vuonna 1968.

Seinäjoen rahaston toimikunnassa iloitaan siitä, että apurahan saajissa on sekä pitkän linjan tekijöitä, että taiteellisen uransa alkuvaiheessa olevia. ”On hienoa, että Kordelinin säätiön Seinäjoen rahasto voi olla tukemassa osaltaan Seinäjoen kaupungin kulttuurielämän monipuolistamista sekä edistää taitelijoiden työtä uran kaikissa sen vaiheissa”, kertoo Alfred Kordelinin säätiön Seinäjoen rahaston puheenjohtaja Seppo Männikkö.

Kulttuurin ja taiteen apurahat

ylioppilas Jules Ahokas musiikkialbumin tuotantokuluihin 1000
Elokuvayhdistys filmiä ja valoa ry Filmiä ja valoa -elokuvafestivaalin järjestämiseen Seinäjoella, Ylistarossa elokuvateatteri Matin-Tuvassa3430
DI, freelancer urheilutoimittaja Jari Hakala Seinäjoen Palloseuran 90-vuotishistoriikin aineiston koostaminen kirjapainoa varten600
opiskelija Viljo Harju pianon ja urkujen soiton opiskeluun1000
tanssinopettaja Susanna Isotalo lapsille ja nuorille suunnatun tanssityöpajan toteuttamiseen syrjäytymisen ehkäisemiseksi taidepedagogisesta kontekstista3000
opiskelija Nea Joensuu tanssitaiteen laajan oppimäärän päättötyöhön600
Jucat Oy Seinäjoen rahaston teknologiapalkinto 2022 5000
Konsti ry näyttelyn järjestämiseen 1000
valokuvaaja Joni Kuusisto Seinäjoen kylien ja maaseudun paikkojen taltiointiin valo- ja äänitaiteen keinoin1000
kuvataiteilija Jukka Nokua näyttelyn pitämiseen 470
tietokirjailija Anssi Orrenmaa pohjalaisen kirjallisuuden verkko-oppaan ja käsikirjan julkaisemiseen2000
teatteri-ilmaisun ohjaaja (YAMK) Juulia Soidinaho, näyttelijä, ohjaaja Rami Mäkilaine ja näyttelijä Jussi Lampi Mielensäpahoittaja, Iloosia aikoja -näytelmän toteuttamiseen3000
lasitaiteilija Teija Takala näyttelyteosten valmistamiseen1000

Seinäjoen teknologiapalkinto 2022

Teknologiapalkinto myönnettiin nyt 17. kerran. Teknologiapalkinto on arvoltaan 5 000 €.

Jukka Pajunen, Into Seinäjoki Oy:stä kertoo valinnasta seuraavasti: ”Jucat Oy on edelläkävijä ja vakuuttava kehittäjä omalla alallaan. Jucat toimii hyvin asiakaslähtöisesti ja tuottaa kokonaisvaltaisia ratkaisuja asiakkailleen. Yritys edesauttaa omalla innovatiivisella toiminnallaan koko teknologia-alan kilpailukyvyn kehitystä.” 

Jucat Oy:

  • Yksi alansa kärkiyrityksiä Suomessa, hakee vahvaa kasvua viennistä
  • Tuottaa innovatiivisia ratkaisuja valmistavan teknologiateollisuuden yrityksille tuotannon tehostamiseen, kehittämiseen ja automatisointiin.
  • Suunnittelee ja valmistaa tuotannon valmistuslinjoja asiakkailleen niin Suomessa kuin kansainvälisesti.
  • Vakiotuotteita ja räätälöityjä asiakasratkaisuja, mm. automatisoituja valmistuslinjoja kuten kappaleenkäsittelylaitteita ja hitsausautomaatioratkaisuja kuten hitsausrobottisoluja
  • Konseptisuunnittelu, tuotannon automatisoinnin ja robotisoinnin ratkaisut ja laitteet tuottavat asiakkaille kilpailukykyä, laatua, ergonomiaa ja turvallisuutta.
  • Verkostoitunut muiden toimijoiden kanssa mm. huolto- ja ylläpitopalveluissa
  • Yritys on perustettu vuonna 2001, liikevaihto on noin 3 M€ ja se työllistää 15 työntekijää.

Esitykset apurahansaajiksi valmisteli Seinäjoen kaupunkirahaston toimikunta. Alfred Kordelinin säätiön hallitus päätti apurahansaajista 23. maaliskuuta. Apurahansaajat julkaistaan Alfred Kordelinin säätiön verkkosivuilla www.kordelin.fi huhtikuun aikana.

Alfred Kordelinin säätiö on yksityinen yleishyödyllinen apurahasäätiö. Säätiö jakaa vuosittain apurahoina ja palkintoina noin 5 miljoonaa euroa. Seinäjoen kaupunkirahasto on yksi kuudestatoista Alfred Kordelinin säätiön kaupunki- ja kohderahastosta.

Lisätiedot

Seinäjoen kaupunkirahaston asiamies
Leena Kråknäs
leena.kraknas@seinajoki.fi
puhelin 040 774 8559

Alfred Kordelinin säätiö
toimitusjohtaja Erik Båsk
erik.bask@kordelin.fi
puhelin 040 825 8071

Kordelinin säätiön Seinäjoen kaupunkirahasto
puheenjohtaja Seppo Männikkö
puhelin 050 379 3715      

Teknologiapalkinnon lisätiedot:

Kordelinin säätiön Seinäjoen kaupunkirahaston jäsen
Jukka Pajunen
Johtaja; asiakkuudet ja sijoittuminen/Into Seinäjoki Oy
jukka.pajunen@intoseinajoki.fi
puhelin 044 418 1215