Kalevalanpuiston aistikävely puiston käyttäjille

Miten Pohjan alueella sijaitsevan Kalevalanpuiston visuaalista ilmettä pitäisi kehittää? Tervetuloa pohtimaan Kalevalanpuiston tulevaisuutta yhdessä!

Seinäjoen kaupunki järjestää kaksi ohjattua aistikävelyä torstaina 7.10.2021 klo 12-13:30 ja klo 17:30-19. Kävely on kokonaisuudessaan noin kilometrin pituinen ja kestää noin tunnin. Ohjatun aistikävelyn jälkeen on kahvitarjoilu ja mahdollisuus keskustella kokemuksesta. Keräämme ehdotuksia ja paikalla on myös kaupungin edustajat. Ryhmien koko on rajattu 20 henkilöön.  Ilmoittaudu ke 6.10. mennessä osoitteessa https://www.lyyti.in/kalevalanpuisto

Kävelyllä herätellään kaikkia aisteja ja tarkastellaan oman asuinalueen maisemia uusin silmin. Kalevalanpuistossa tapahtuvalla kävelyllä tutkitaan yksinkertaisten ohjeiden avulla miltä ympäristö näyttää, kuulostaa, tuoksuu ja tuntuu. Havaintojen avulla pohdimme, miten ympäristöä voisi kehittää. Miltä haluaisimme oman asuinalueemme näyttävän? Kaikenlaiset huomiot ja näkökulmat ovat tervetulleita.

Kävelyä ohjaa taiteilija ja fasilitaattori Julia Kukkonen. Hän on aiemmin työskennellyt Seinäjoella muun muassa kesäkuvataiteilijana vuonna 2017, jolloin hän veti kaupunkilaisille avoimia kävelyjä ja koosti vaihtoehtoisen oppaan kaupunkiin.

Aistikävely on ensimmäinen osa Kalevalanpuiston lähiötaideohjelmaa, jossa luodaan puistoon taidetta asukkaiden kanssa ideoiden. Aistikävelyn tuotoksia hyödynnetään kesällä 2022, jolloin vuoden kesäkuvataitelija tuottaa puistoon taidetta asukkaiden ajatusten pohjalta. Kannustamme erityisesti alueen asukkaita ja puiston käyttäjiä osallistumaan.

Pukeuduthan sään mukaisesti! 

Lisätietoja:
Pauliina Kivineva
046 921 9974
etunimi.sukunimi@seinajoki.fi