K65-kulttuuritoiminta alkaa Kalevan Navetassa

Levysoitin

Suuren suosion saanut K65 Kulttuurikeskiviikko ja sen aisapari K65 Taidetorstai alkavat Kalevan Navetassa syyskuussa. Kalevan Navetan upeissa puitteissa on tarjolla kulttuuria varttuuneelle väelle laajalla skaalalla. K65 Kulttuurikeskiviikon ideana on tarjota matalalla kynnyksellä mukavaa kerhomuotoista kulttuuritoimintaa yllättävällä sisällöllä kerran kuussa keskiviikkoisin.  Taidetorstai taas on kerran kuussa järjestettävä leppoisa näyttelykierros Taidehallin näyttelyihin. 

K65 -kulttuuritoiminta jouduttiin laittamaan katkolle keväällä koronarajoitusten takia, mutta syksyn tilanne mahdollistaa toiminnan järjestämisen jälleen. Toimintaa järjestetään terveysturvallisuus ja viranomaisohjeistukset huomioiden. Toimintaa on myös varauduttu toteuttamaan etäyhteyksin, mikäli epidemiatilanne niin vaatii. ”Olemme varautuneet mm. streamaamaan sisältöjä, jos tilanne vaatii. Jos on estynyt tulemaan paikanpäälle, kannattaa kurkata Facebookista tai nettisivuilta, onko kyseiselle kerralle mahdollisuus osallistua kotisohvalta käsin. Keväällä toteutimme kokeiluna mm. Kalevan Navetan talo- ja näyttelykierroksen Youtubessa, kun talon ovet muuten olivat suljettuna”, kertoo ikääntyneiden kulttuuritoiminnan koordinaattori Satu Kokkoniemi.

Syksyn ohjelmassa tutustutaan Kalevan Navettaan, talon tapahtumiin ja sen toimijoihin. Ensimmäinen Taidetorstai 10.9. syventyy Taidehallin Millaista on olla eläin? –näyttelyyn. Seuraavalla viikolla Kulttuurikeskiviikossa 16.9. käydään talokierroksella ja lopuksi tutustutaan Taito Etelä-Pohjanmaan toimintaan ja kädentaitoihin.

K65 Kulttuurikeskiviikot Kalevan Navetassa syksyllä  2020:

  • 16.9 klo 13 Talokierros Kalevan Navetassa ja kädentaitoja Taito EP:n johdattamana
  • 7.10. klo 13 Armas-festivaali: Soiva luento yhteistyössä Taideyliopiston kanssa
  • 11.11. klo 13 ValotON –työpaja
  • 16.12. klo 13 Joulujazzia Kammiossa  –  tunnelmallinen joulukonsertti

K65 Taidetorstait:

  • 10.9.  Millaista on olla eläin?
  • 8.10. Armas-festivaalin spesiaaliopastus
  • 10.12. Matthew Cowan: Wildness makes this world

K65 Kulttuurikeskiviikon järjestää Taidehalli ja kaupungin kulttuuri- ja ikääntyvien palvelut. Yhteistyökumppanina syksyllä toimivat Taito Etelä-Pohjanmaa ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikkö. Ohjaajina toimivat kulttuuripalveluiden työntekijät ja yhteistyökumppaneiden edustajat. Toiminta on avointa eikä vaadi ilmoittautumista. Kulttuurikeskiviikon ohjelmat ovat ilmaisia, Taidetorstaihin osallistuminen edellyttää Taidehallin pääsylipun ostamista (eläkeläislippu 4e). Ajantasaiset tiedot kerhoista löytyvät kaupungin tapahtumakalenterista sekä Facebookista.

Kokkoniemi Satu

ikääntyvien kulttuuritoiminnan koordinaattori , Kulttuuripalvelut