Ilotulitusrahoja lahjoitetaan tänä vuonna hyväntekeväisyyteen

Seinäjoen kaupunki ei tänä vuonna järjestä uudenvuodenjuhlaa ja ilotulitusta koronaepidemian vuoksi. Osa uudenvuodenjuhlaan varatuista rahoista lahjoitetaan Seinäjoen Kriisikeskus Mobilelle. Summa on 2000 euroa.

Väkijoukossa turvaetäisyyksien noudattaminen ei välttämättä onnistu. Koska epidemiatilannetta on vaikea ennustaa, kaupunki päätti asiasta jo lokakuussa.

– Emme halua vaarantaa ihmisten terveyttä ja ottaa sitä riskiä, että tapahtumasta lähtisi liikkeelle koronatartuntoja. Juhlitaan uutta vuotta turvallisesti kokoontumisrajoituksia ja hygieniaohjeita noudattaen, sanoo kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä.

Kaupunginjohtajan uudenvuodentervehdys tulee katsottavaksi Seinäjoen kaupungin verkkosivulle, Facebook-sivulle ja YouTube-kanavalle.

Koronavuosi on lisännyt yksinäisyyttä, ahdistusta ja epätietoisuutta tulevasta, mikä on lisännyt yhteydenottoja Kriisikeskus Mobileen. Asiakkaita on kohdattu videoyhteydellä, puhelimessa ja syksyllä myös kasvokkain vastaanotolla. Verkossa apua annetaan Tukinetissä ja Sekasin-chatissa.

– Otamme kiitollisena lahjoituksen vastaan, ja tuki tulee tarpeeseen. Erilaisten tapaamisten ollessa tauolla ja ihmisten kotiinjääminen on lisännyt yhteydenottoja etänä toteutuviin tukimuotoihin. Kiitokset tuesta kaupungille ja vapaaehtoisille päivystäjillemme, jotka tekevät arvokasta auttamistyötä puhelimessa ja chatissa, sanoo vs. kriisikeskusjohtaja Juha Turpeinen Seinäjoen Kriisikeskus Mobilesta.