Ilmiönmetsästystä Seinäjoen museoilla

Syksyllä Seinäjoen museot etsi seinäjokisinta esinettä – voittajaksi äänestyksessä valittiin Maijalan leipomon kyltti. Nyt on ilmiöiden vuoro! Mikä ilmiö tekee Seinäjoesta Seinäjoen? Mitä meillä on, mitä et koe missään muualla? Seinäjoen museoiden Facebook-sivuilla on kysely, jossa voit valita jonkun annetuista vaihtoehdoista tai ehdottaa aivan omaa.

Mitä tällä tiedolla sitten tehdään? Suunnittelemme parhaillaan uutta museokeskusta ja siellä haluamme kertoa mikä tekee Seinäjoesta Seinäjoen. Parhaiten sen tietävät asukkaat itse. Tätä mieltä on myös paikallisista ilmiöistä kiinnostunut tutkija Riikka Kaivola-Häyry. Seinäjokelaisten kaupunkihistoria -hankkeessa hän tutkii mitä seinäjokelaisuus on – miten se ilmenee ja koetaan.  Hankkeen aikana on selvitetty seinäjokelaisuutta monelta kantilta sekä kerätty tietoa seinäjokelaisille tärkeistä paikoista ja esineistä. Nyt halutaan esille paikallisilmiöt.

Seinäjokelainen esimerkki ilmiöstä voisi olla esimerkiksi kökkätyö, sillä sen avulla mahdollistetaan paljon tapahtumia urheilusta festareihin.

Vastaa kyselyyn 24.1.2021 mennessä Facebookissa kommentoimalla tai sähköpostilla riikka.kaivola-hayry@seinajoki.fi. Kaikkien vastaajien kesken arvotaan upea Arabian Seinäjoki-muki.

Kuva: Selmun vapaaehtoistyöntekijät Rytmikorjaamolla. Kuvaaja: Elina Kankaisto.