Ikääntymisen juhlaa ARMAS-festivaaleilla!

Ikääntyvien kulttuurifestivaali ARMAS juhlistaa ikääntymistä ja kulttuuria 1.-14.10.2021. Kaupunki täyttyy kulttuuriohjelmasta lokakuun kahtena ensimmäisenä viikkona, juhlistaen samalla myös Vanhustenviikkoa. Vanhustenviikon teemana on tänä vuonna luonto.

Tarjolla on ohjelmaa niin verkossa luontoon tutustuen kuin kävellen runoreitillä luonnosta nauttien. Tänä vuonna ARMAS-festivaaliin otettiin varaslähtö Seinäjoen kaupunginorkesterin toimesta. Kaupunginorkesterin Seinäjoki- ja Pohjanmaa-kvintetit ilahduttivat kotihoidon asiakkaita neljässä konsertissa kauniilla sävelillään.

Vanhempi pariskunta tanssii kerrostalon pihamaalla.

Kalevan Navetassa järjestetään festivaalin aikana paljon tapahtumia. ARMAS-festivaali aloitetaan 1.10. Afterwork Art tapahtumalla, jolloin tarjolla on taidetta, kulttuuria ja makuelämyksiä. Taidehallin näyttelyihin pääsee tutustumaan ilmaiseksi klo 11-19. ARMAS-festivaalin kunniaksi Äärellä ravintolan iltabrunssia klo 16-18 tahdittavat omilla suosikkikappaleillaan pitkän linjan jazz-mies Pentti Keto-Oja ja Seinäjoen kaupunginorkesterin intendentti Janne Ahtonen.

K65 kulttuurikeskiviikko kutsuu 6.10. kaikki halukkaat Kalevan Navetan Hugo-saliin tekemään kauniita syysruusuja, Freija järjestää sukupolvia yhdistävän konsertin 13.10. klo 18 alkaen ja Taidetorstaina 14.10. pääsee tutustumaan Taidehallin näyttelyihin oppaan johdolla.

Tänä vuonna juhlistetaan myös lottien tekemään työtä. Juhlavuoden kunniaksi Suojeluskunta-ja Lotta Svärd-museossa on nähtävillä Lotta Svärd 100 vuotta -näyttely. Näyttelyn lisäksi lottien työhön liittyviä kuvia ja tietoja pääsee katsomaan verkossa. Linkki Lotta Svärd -verkkonäyttelyyn: https://tarinasoitin.fi/eplotat.
Festivaalin aikana myös kirjastot järjestävät monenlaista ohjelmaa ja vasta vihityn kansalaiskampuksen Tammikahvilassa pääsevät seniorit nauttimaan lounasta ilmaiseksi maanantaina 11.10. klo 11-13.

Jos ohjelmasta on vaikea valita mieleistä tai on muuten tarve löytää arkeen sopivaa ajanvietettä, niin päivystävä kulttuuriohjaaja Jenni auttaa. Jennin mukaan päivystävän kulttuuriohjaajan tärkein tehtävä on olla lähellä ja tavoitettavissa. ”Jokaisella meistä on kulttuurin parissa omia kiinnostuksen kohteita. Mietimme aina yhdessä asiakkaan kanssa, mikä olisi juuri hänelle sopiva juttu” kertoo Jenni. ”Voi rohkeasti soittaa myös, jos olo tuntuu yksinäiseltä. Yritetään yhdessä löytää mukavaa ja innostavaa toimintaa, johon kotoa lähteä”, Jenni jatkaa. Päivystävän kulttuuriohjaajan tavoittaa aina perjantaisin klo 9-11 puhelinnumerossa 044 418 1807, tekstiviestillä voi jättää soittopyynnön. Sähköpostitse yhteyttä voi ottaa milloin vain, kulttuuriohjaajan tavoittaa osoitteesta jenni.lalli@seinajoki.fi.

ARMAS-ohjelmaa koordinoi Seinäjoen kaupungin kulttuuri- ja ikääntyvien palvelut. Lisäksi ohjelmaa yhteistyössä tuottavat: Seinäjoen kaupunginkirjasto, Seinäjoen museot, Seinäjoen taidehalli, Seinäjoen kansalaisopisto, Seinäjoen kaupunginorkesteri, Sevas Kodit Oy, Toimintojentalo ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikkö.

Koko ARMAS-ohjelman ja tarkat ohjelmatiedot löydät osoitteesta www.seinajoki.fi/armasfestivaali sekä FB-tapahtumasta ARMAS-festivaali 2021 Seinäjoella.

Lisätietoja:                         
Jenni Lalli, kulttuuriohjaaja
jenni.lalli@seinajoki.fi
044 418 1807