Ihmeen kaunista ja Ihmeelliset Virkut -taidenäyttely avautuu!

Seinäjoen kaupungin ikääntyvien päivätoiminnan ja päiväkoti Saiman lasten tekemistä akryylimaalauksista koostuva näyttely on avoinna Kehystämö Liljalan ikkunagalleriassa 1.12.2021 – 31.1.2022 välisen ajan. Avajaistapahtuma järjestetään 1.12.2021 klo 10 Seinäjoella Kehystämö Liljalan edessä osoitteessa Ammattikoulunkatu 2. Päiväkoti Saiman lasten teoksia on lisäksi nähtävissä Ihmeen kaunista -näyttelyssä Kalevan Navetassa, Seinäjoen taidehallin Vintti-tilassa 8.12.2021 alkaen.

Ihmeen kaunista ja Ihmeelliset Virkut -näyttelyssä kohtaavat ikääntyvät ja varhaiskasvatusikäiset taiteilijat oman näköisinä ja tasavertaisina. Esillä on akryylimaalauksia, jotka avaavat hienosti ja rohkeasti eri-ikäisten maailmoja taiteen keinoin. Näyttelyssä nähtävät taideteokset on tehty kuvataide- ja tekstiiliopettaja Virpi Timosen opastuksella. Taideteosten lähtökohtana on ollut löytää kaikkein kaunein väri. Päivätoiminnan taiteilijat heittäytyivät rohkeasti värien maailmaan. ”Tämä ei kyllä yhtään ollut minun juttuni” kommentoi työskentelyä yksi taiteilijoista, jolta nähdään kuitenkin näyttelyssä useampi työ. ”Mutta miten kauniita teoksia täällä syntyikään!”, toteavat taiteilijat yhteen ääneen.

Sukupolvien välistä yhteistyötä taiteen parissa on Seinäjoella tehty aiemminkin. Vuonna 2018 varhaiskasvatuksen Lumimaailma-näyttely vei Virpi Timosen johdolla päiväkotilasten tekemää taidetta ikääntyvien palvelukeskuksiin. Ihmeen kaunista ja Ihmeelliset Virkut on jatkoa tälle yhteistyölle. Timosella on yli 30 vuoden kokemus taiteen kokemisesta, nauttimisesta, tekemisestä ja opettamisesta. Timosen erityisosaamiseen kuuluu rohkea heittäytyminen uusiin haasteisiin sekä erilaiset pedagogiset ja taiteelliset prosessit. ”Minulle taiteessa kaikkein tärkeintä ja merkityksellisintä on hyvinvoinnin lisääntyminen ja sen kiinnittyminen yhtä syvemmin arkeen” kertoo Timonen. ”Taiteellinen ja kulttuurinen työ on kohtaamista, läsnäoloa ja toisen arvostamista” hän jatkaa.

Vuosi 2022 on ikääntyvien kulttuuritoiminnan kuvataiteen teemavuosi. Ikkunagallerian näyttely avaa teemavuoden toiminnan. Vuoden aikana tullaan toteuttamaan monenlaista kuvataiteeseen liittyvää toimintaa palvelukeskuksissa ja muiden ikääntyvien palveluiden ohessa. Taiteilijaseuran kiertävä minitaidenäyttely alkuvuodesta ilahduttaa palvelukeskusten asukkaita, keväälle on suunnitteilla lisää sukupolvien välistä kulttuuriyhteistyötä päiväkotien kanssa ja syksyllä järjestetään virtuaalikierroksia Taidehalliin. Kuvataideteema näkyy tulevana vuotena myös K65-kulttuuritoiminnassa Kalevan Navetassa ja kotihoidon kulttuurikerhoissa.

Lisätietoja:
Maria Mäki-Latvala
Kulttuurituottajaopiskelija
maria.maki-latvala@seinajoki.fi
p. 044 418 1666