Avustukset kaupunginosien ja kylien yhteisölliseen kehittämiseen

Kuvassa on vihreä nurmikkkoa, lapio työnnettynä maahan ja kaksi ihmisen jalkaa, joissa on keltaiset kumisaappaat.
Hakemuksissa painottui ulkokohteiden kehittäminen ja alueisiin tutustuminen tapahtumien merkeissä.

Elinvoimalautakunta on myöntänyt vuoden 2022 kylien ja kaupunginosien yhteisöllisen kehittämisen avustukset. Avustuksia myönnetään asuinalueiden yhteisölliseen kehittämiseen, erityisesti paikallisidentiteetin, osallisuuden, kökkätyön ja toiminnallisuuden kautta.

Hakijoina oli kylä- ja kaupunginosayhdistyksiä- ja yhteisöjä ja vanhempainyhdistyksiä. Hakemuksia tuli 19:lta yhdistykseltä tai yhteisöltä ympäri Seinäjokea.

– Tämän vuoden hakemuksissa näkyy kiinnostus luontokohteiden ja ulkotilojen kunnostuksiin sekä yleisötilaisuuksiin, joissa pääsee tutustumaan niin Keski-Nurmon, Mäki-Pohdon kuin Itikanmäen alueen toimijoihin. On upeaa miten paljon asukkaat haluavat panostaa omien asuinalueiden yhteisölliseen kehittämiseen, iloitsee vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila Seinäjoen kaupungilta.

Avustushakemusten yhteenlaskettu määrä oli 46725 euroa, mikä ylitti jaettavissa olevan 25000 euron rahamäärän. Elinvoimalautakunta päätti jakaa avustuksia 27020 euron edestä. Kehittämisprojektit toteutetaan vuoden 2022 aikana.

Kehittämisavustusten haku oli auki 1.-31.3.2022. Päätös kehittämisavustuksista ja avustuskohteista löytyy täältä, §11.


Lisätietoja: vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila, Seinäjoen kaupunki, elinvoima ja kilpailukyky, p. 040 530 5111, kirsi.mattila@seinajoki.fi