Asukasbudjetilla kampanja lasten ja nuorten mielen hyvinvoinnin vahvistamiseksi

Kuvassa on kaksi tubettajaa Niko ja Santtu. Sekä tekstilaatikko, jossa lukee tervetuloa seuraamaan Nikon ja Santun Hyvän mielen showta! Aloitamme klo 13.
Kouluissa on suoritettu Hyvän mielen taitomerkkiä, jonka tavoitteena on antaa eväitä tunne-, kaveri- ja turvataidoissa sekä omien vahvuuksien löytämisessä ja arjen hallinnassa.

Kampanja pohjaa Seinäjoen kaupungin asukasbudjettiin 2022, jossa äänestettiin toteutettavaksi idea, jonka tavoitteena on parantaa lasten ja nuorten mielenterveystaitoja. Toteuttamistavaksi tähän valittiin Mieli ry:n Hyvän mielen taitomerkki, jonka suorittamiseen löytyy valmiit materiaalit Mieli ry:n verkkosivuilta. Linkki verkkosivuille: https://mieli.fi/materiaalit-ja-koulutukset/materiaalit/hyvan-mielen-taitomerkki-peruskouluun/

Tubettajien Nikon ja Santun Hyvän mielen show huipentaa Seinäjoen peruskouluissa syksyn aikana toteutetun kampanjan lasten ja nuorten mielen hyvinvoinnin vahvistamiseksi. Mukaan lähteneistä luokista arvottiin kaksi luokkaa, jotka pääsevät tapamaan tubettajia Nikoa ja Santtua sekä tekemään heidän kanssaan yhdessä livelähetystä.

Torstaina 15.12. klo 13-14 on Nikon ja Santun Hyvänmielen show nähtävissä livelähetyksenä Seinäjoen kaupungin perusopetuksen Youtube-kanavalla osoitteessa https://youtu.be/qvVfYth2-VI. Lähetyksestä tulee tallenne, joka on myöhemmin katsottavissa perusopetuksen Youtube-kanavalla.

Mikä on asukasbudjetti?

Asukasbudjetti on Seinäjoen kaupungin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia. Osallistuva budjetointi on toimintatapa, jossa asukkaat otetaan mukaan yhteisiä verovaroja koskevaan keskusteluun, suunnitteluun ja päätöksentekoon. Osallistuvan budjetoinnin taustalla on ajatus suorasta ja osallistuvasta demokratiasta, jossa asukkaat päättävät, miten kaupungin käytössä olevia julkisia varoja käytetään. Tavoitteena on rakentaa asukasbudjetista vuosittainen käytäntö verovarojen suunnitteluun ja toteutukseen. Osallistuvan budjetoinnin toteutuksen tärkeimmät linjaukset on tehnyt kaupungin viranhaltijoista muodostuva työryhmä.

Vuoden 2023-24 asukasbudjetin teemana on lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen. Ideointi on avoinna meidan.seinajoki.fi-sivustolla 1.12.2022-31.1.2023.

Lisätietoja:

Hyvän mielen taitomerkki: Henna Rantasaari, hyvinvointipäällikkö, henna.rantasaari@seinajoki.fi, puh. 0503549311

Asukasbudjetti: Kirsi Mattila, vuorovaikutussuunnittelija, kirsi.mattila@seinajoki.fi, puh. 0405305111