Alle 40-vuotiaita kaivataan koronarokotuksiin

Viime viikkoina koronatartunnat ovat painottuneet nuoriin ikäluokkiin, minkä vuoksi on erittäin tärkeää, että rokotuskattavuus saadaan nousemaan. Seinäjoella ja Isossakyrössä ensimmäisten koronarokotusten kattavuus laskee selkeästi alle 35-vuotiailla.

12-15-vuotiaiden rokotuskattavuus tulee paranemaan, koska rokotukset ovat käynnissä kouluissa ja oppilaitoksissa.

Seinäjoen terveyskeskus toivoo, että kaikki 16 vuotta täyttäneet ottavat koronarokotteen elokuun loppuun mennessä. Ensimmäinen koronarokote on mahdollista hakea ilman ajanvarausta (Walk in) tiistaina 31.8.2021 klo 16-18 Y-talolta.

Koronarokotteen tehosteannoksen aikaistamisen mahdollisuus laajenee

Seinäjoen terveyskeskus tarjoaa mahdollisuuden aikaistaa koronarokotuksen tehosterokotusta. Aikaistamismahdollisuutta tarjotaan ensin niille seinäjokisille ja isokyröläisille, joiden tehosterokotusaika menee pitkälle. Rokotusten välin tulee olla vähintään 8 viikkoa.

Walk in -rokotuksiin tullaan ilman ajanvarausta. Paikan päällä ilmoittaudutaan palvelutiskillä ja ilmoittautumisen yhteydessä perutaan ensimmäisellä rokotuskerralla annettu aika.

Seuraava walk in -tilaisuus on tiistaina 31.8 klo 16-18  Y-talolla. Tehosterokotuksen voivat hakea ne henkilöt, jotka ovat saaneet ensimmäisen rokoteannoksen Comirnaty/Pfizer-rokotetta viikolla 27 (5.7- 11.7) sekä edelleen viikolla 26 (28.6 -4.7) tai 25 (21.6 -27.6.21).

Aikaistamismahdollisuutta laajennetaan porrastetusti ja seuraavista ajoista ilmoitetaan myöhemmin kaupungin verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa sekä tiedotusvälineissä.