Villivihannesten hapatuskurssi

13.8.2022 10:00 – 17:00
Courses and seminars
Koulutukset ja seminaarit
Utbildning och seminarier
 

Tervetuloa oppimaan villivihanneksista ja niiden hapattamisesta!

Hapattaminen eli maitohappokäyminen on vanhimpia ravinnon säilöntämenetelmiä ja sen on nousemassa uudeksi trendiksi sekä kotikokkien että ammattilaisten keskuudessa.

Kurssilla saat laajan tietopankin vihanneksina käyttökelpoisten villiyrttien keruuseen, sekä niiden säilömiseen luonnonmukaisen käymisprosessin avulla mm. talven aikana syötäväksi.

Opit valmistamaan keräämistäsi villivihanneksista hapatteita.
Saat mukaasi itse valmistamasi villivihanneshapatteen – joiden kypsytyksestä vastaat annettujen ohjeiden mukaisesti kotonasi.

Aamupäivällä käydään kahvin äärellä aihetta läpi teoreettisesti, jonka jälkeen jalkaudutaan luontoon. Jokainen kerää omat kasvit ja tekee itselleen hapatteen.
Ruokatauko pidetään puolen päivän aikoihin.

Kurssin vetäjät:

Ossi Kakko,
ähtäriläinen keräilijä-pienviljelijä sekä villivihannesten hapatusmenetelmien kehittäjä, tutkija ja kouluttaja. Ossi on järjestänyt suosittuja villivihannesten hapatuskursseja Suomessa vuodesta 2004 alkaen ja tehnyt tästä taiteen lajista tunnettua niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Vuonna 2008 Ossille myönnettiin edesvastuupalkinto kotimaisen omaehtoisen ruokakulttuurin edistämisestä ja kehittämisestä, minkä lisäksi hänen työstään mainitaan mm. Sandor Ellix Katzin teoksessa ”Art of Fermentation” (2012)

Hanna Haapaneva-Hakamäki
Go-Rento Oy
Restonomi, ammatillinen opettaja, hortaohjaaja
Ravintola-alan uranuurtaja, joka on hakenut monenlaista työkokemusta työkentältä. Villiyrtit ovat kulkeneet mukana lapsesta saakka ja niiden opiskelu alkoi toden teolla 2010, kun Hanna kävi ensimmäisen villiyrttikoulutuksen. Nykyään hän hyödyntää villiyrttejä laaja-alaisesti arjessa, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.

Hinta

119€.

Järjestäjä

Go-Rento Oy

0449820194

Ulkoiset linkit