Ville Kirjanen, Aleksi Kolmonen ja Aeon Lux: Trinitas

25.2.2023 – 29.7.2023 11:00 – 15:00
Bildkonst och utställningar
Kuvataide ja näyttelyt
Visual arts and exhibitions
 

Trinitas on runsas ja tarinallinen näyttely, joka johdattaa ihmisyyden kysymysten äärelle ja manifestoi yhteyden säilyttämisen merkitystä.

Kolme taiteilijaa yhteen tuova Trinitas on runsas ja tarinallinen näyttely, joka johdattaa ihmisyyden kysymysten äärelle ja manifestoi yhteyden säilyttämisen merkitystä. Veistoksia, valokuvaa ja videota yhdistelevä näyttely asettaa kuvia ja löydöksiä nykyihmisyydestä eräänlaisille alttareille. Teokset ravistelevat normatiivista katsetta tässä hetkessä ja leikittelevät ajatuksella katkoksista historiallisissa jatkumoissa.

Ville Kirjanen, Aleksi Kolmonen ja Aeon Lux luovat Seinäjoen taidehallin Vintille tiloja, jotka lainaavat palvomisen ja uskonnon harjoittamisen paikkojen ideoista. Ensimmäistä kertaa yhdessä esiintyviä taiteilijoita yhdistää ihmisenä olemisen moninaisuuden ja kulttuuristen ilmiöiden kriittinen tarkastelu. Näyttelyn on kuratoinut taidekuraattori Sanna Karimäki-Nuutinen ja taiteilijat on kutsuttu vuonna 2021 toteutetun avoimen haun kautta kiinnostusta herättäneiden taiteilijoiden joukosta.

Ville Kirjasen ja Aeon Luxin teosten lähtökohtana on nykyhetken ja tulevaisuuden välillä tapahtunut katkos. Taiteilijat pohtivat, mitkä asiat, ilmiöt ja paradigmat jäävät ajastamme elämään osana ihmisen tarinaa. Aleksi Kolmosen taide taas juhlii ihmisyyttä tässä hetkessä.

Hinta

4/6€

Järjestäjä

Seinäjoen taidehalli

050 514 3407

Ulkoiset linkit