Avoin keskustelutilaisuus: Taiteen paikka – julkinen taide Seinäjoella

30.5.2024 17:00 – 19:00
Bildkonst och utställningar
Courses and seminars
Koulutukset ja seminaarit
Kuvataide ja näyttelyt
Utbildning och seminarier
Visual arts and exhibitions
 

Keskustelutilaisuus Seinäjoen uuden asemanseudun julkisesta taiteesta

Seinäjoen kulttuuripalvelut järjestää avoimen keskustelutilaisuuden uuden asemanseudun julkisesta taiteesta Kalevan Navetan Vintillä torstaina 30.5.2024 klo 17 alkaen.

Tilaisuudessa keskustelevat Asemalaituri 0 -taideteoksen toteuttaja, kuvataiteilija Juhana Moisander, museotoimenjohtaja Susanna Tyrväinen ja julkisen taiteen koordinaattori Elina Alkio Seinäjoen kaupungilta. Keskustelua vetää julkisen taiteen asiantuntija Maija Kasvinen Taiteen edistämiskeskuksesta.

Seinäjoen asemanseudun taideteokset tulevat valmistuttuaan olemaan merkittävä osa kaupunkikuvaa. Erityisesti Seiparkin pysäköintitalon julkisivuihin sijoittuva Asemalaituri 0 -teos on herättänyt paljon keskustelua niin puolesta kuin vastaan. Keskustelutilaisuuden onkin tarkoitus avata erilaisia näkökulmia teoksen valinnan taustalla.

Seinäjoen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Pasi Kivisaari lausuu tilaisuuden aluksi tervetulosanat. Ennen keskustelua kuullaan myös lyhyt johdatus julkisen taiteen maailmaan Maija Kasviselta. Tervetuloa kuulolle!

Keskustelutilaisuus on Seinäjoen kaupungin julkisen taiteen periaateohjelmassa määritelty Julkisen taiteen kevätkatsaus, joka järjestetään ensimmäistä kertaa avoimena yleisötilaisuutena. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa. Tilaisuus on maksuton.

Puhujat

Juhana Moisander on kuvataiteilija, joka tunnetaan erityisesti mediateoksistaan. Moisander on valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisen korkeakoulun (nyk. Aalto-yliopisto) kuvataiteen koulutusohjelmasta 2007. Moisander asuu ja työskentelee Karkkilassa.

Maija Kasvinen toimii taideasiantuntijana Taiteen edistämiskeskuksen julkisen taiteen asiantuntijapalvelussa. Taiteen edistämiskeskus on Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön alainen asiantuntija- ja palveluvirasto, joka toimii mm. julkisen taiteen valtiollisena asiantuntijaelimenä.

Susanna Tyrväinen toimii Seinäjoen museotoimenjohtajana. Hän tuo keskusteluun Seinäjoen ja rautateiden historian näkökulman sekä avaa arkistovalokuvien käyttöä taiteessa.

Elina Alkio toimii Seinäjoen kaupungin julkisen taiteen koordinaattorina ja edustaa keskustelussa teoksen tilaajan näkökulmaa. Julkisen taiteen koordinaattori toimii taideasiantuntijana rakennushankkeiden työryhmissä sekä suunnittelee ja edistää uusia sekä jo käynnissä olevia taidehankkeita.

Saapuminen

Tervetuloa Kalevan Navettaan nauttimaan taiteesta, kulttuurista ja makuelämyksistä. Käyntiosoitteemme on Nyykoolinkatu 25, 60100 Seinäjoki. Kalevan Navetta sijaitsee aivan Seinäjoen keskustan tuntumassa, vain kilometrin päässä matkakeskuksesta sekä Seinäjoen keskustorista. Rakennuksen pääovi sijaitsee Kalevan Navetan ja Itikanmäen asuintalojen välisen sisäpihan puolella.

Kalevan Navetan ympärillä on noin 50 autopaikkaa asiakkaille. Ensimmäiset kaksi (2) tuntia ovat ilmaisia automaatista saatavalla lipukkeella, parkkikiekolla tai parkkisovelluksella, ja seuraavat tunnit maksavat 1 €/h. Pysäköithän ainoastaan merkityille parkkipaikoille ja tarkistat ajankohtaisen ohjeistuksen pysäköintialueen kylteistä. ParkkiPate Oy valvoo pysäköintialuetta 24 tuntia vuorokaudessa.

Tapahtumien aikana Kalevan Navetan edustalta löytyvät pysäköintitilat ovat rajalliset. Vilkkaina tapahtumapäivinä suosittelemme käyttämään henkilöauton sijasta muita saapumisvaihtoehtoja tai pysäköimään auton esimerkiksi Maakunnankadun yleiselle pysäköintialueelle (noin 700 m päässä Kalevan Navetalta).

Kuva: Juhana Moisander, havainnekuva teoksesta Asemalaituri 0.

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on maksuton.

Järjestäjä

Seinäjoen taidehalli

Ulkoiset linkit