Taidetyöpajat Toimarilla keväällä 2023

30.3.2023 17:00 – 19:00
Teater
Teatteri
Theatre
 

Tervetuloa avoimiin taidetyöpajoihin Toimintojentalolle!

Työpajat ovat suunnattu ikääntyville, ja niihin on vapaa pääsy. Toiminta ei vaadi aikaisempaa osaamista tai harrastuneisuutta. Ilmoittautuminen ei ole pakollista, mutta huomioithan että työpajoihin mahtuu enintään 15 osallistujaa. Voit varmistaa paikkasi ilmoittautumalla p. 044 754 1714 tai satu.kokkoniemi@seinajoki.fi viimeistään työpajaa edeltävän viikon perjantaihin mennessä.

TAIDETYÖPAJAT:

MAANANTAI 13.2. klo 13-15 Voima-tila
Sirkustyöpaja – iloa ja onnistumisen elämyksiä helppojen sirkustemppujen lomassa

Sirkustyöpajoissa opetellaan rennolla ja hauskalla otteella erilaisia helppoja ja turvallisia sirkustemppuja ja -harjoituksia sekä sirkusvälineiden käyttöä. Sirkustyöpajoihin osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta sirkuksesta. Opettajina toimivat sirkustaiteilija ja -opettaja Heikki Leppävuori, joka on toiminut sirkusalan ammattilaisena jo 36 vuoden ajan. Leppävuori on nähty muun muassa Sirkus Finlandia sekä Tanssiteatteri Hurjaruuthin talvisirkuksen lavalla useina vuosina. Toisena sirkustyöpajaohjaajana toimii teatteritaiteen maisteri Vesa-Petteri Asikainen. Lisäksi vertaisohjaaja-assistentteina toimii ikääntyneitä helsinkiläisiä sirkusharrastajia.

Työpajojen ohella päästään nauttimaan Saturnuksen renkaat –sirkusesityksestä keskiviikkona 15.2. Toimarin kahviossa. Linkki tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/682882053620506

MAANANTAI 27.2. klo 13-15 Voima-tila
Musiikkityöpaja – interaktiivinen musiikillinen iloittelu, jossa ryhmä toteuttaa työpajan lopuksi oman ”musiikillisen teoksen”.
Tutustumme myös erilaisiin helppoihin soittimiin mm. kellopeli, rytmimuna, kehärumpu ja tamburiini. Kokeilemme myös helppoa runo- ja yhteislaulua. Työpajaohjaajat: kitaristi Kari Pulakka, laulaja Laura Hilska ja Vesa-Petteri Asikainen

MAANANTAI 13.3. klo 13-15 Voima-tila
Kirjoitustyöpaja – leppoisaa, letkeää ja hauskaa yhdessäoloa

Kirjoitustyöpajan teemana ovat senioreiden tulevaisuuden asuminen ja asumishyvinvointi, kokemukset ja ajatukset arjen onnesta ja haasteista, ystävistä ja läheisten merkityksestä. Työpajaohjaajat: Vesa-Petteri Asikainen, Laura Hilska ja vertaisohjaaja-assistentteina toimii ikääntyneitä helsinkiläisiä kirjoittamisen harrastajia. Palautteita aikaisemmista kirjoitustyöpajoista : ”Ihanaa että on tällaisia yhteisiä hetkiä.” ”Tuli muistoja mieleen kun saa kirjoittaa. Kiitos!” ”Annettiin aikaa, ei kiirehditty.” ”Hyvin houkuteltiin mielipiteitä ja tuntemuksia esiin.” ”Tulee uusia näkökulmia elämään.” ”Hyvin tuettiin osallistumista.”

TORSTAINA 30.3. klo 17 kevään työpajat huipentuvat yhteisiin kulttuuri-iltamiin Toimarilla. Iltamissa kuullaan ja nähdään työpajojen satoa ja nautitaan yhdessä ohjelmasta ja tarjoiluista. Tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin!

Työpajat järjestää Seinäjoen kaupunki ja Etsivän kulttuurisen vanhustyön jatkohanke. Hankkeen on rahoittanut Taiteen edistämiskeskus ja se on osa Sosiaali- ja terveysministeriön Kansallisen ikäohjelman 2030 toimeenpanoa. Mukana yhteistyössä ovat Toimintojentalo, ikääntyvien asumisen hanke sekä PerformanceSirkus.

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on maksuton.

Järjestäjä

Seinäjoen kulttuuripalvelut

044 754 1714

Ulkoiset linkit