Ruoka ja Teknologia – NYT!

22.8.2023 14:00 – 17:00
Companies
Företag
Yritykset
 

Seinäjoen ammattikorkeakoulu kutsuu sinut ja yrityksesi ajankohtaisen ruoka-alan tiedon ja teknologian äärelle!

Etelä-Pohjanmaan ruoka-alan ajankohtaistapahtuma 22.8.2023 Seinäjoella

Seinäjoen ammattikorkeakoulu kutsuu sinut ja yrityksesi ajankohtaisen ruoka-alan tiedon ja teknologian äärelle. Haluamme auttaa yrityksiä menestymään NYT eikä vasta tulevaisuudessa!

AIKA: 22.8.2023 klo 14–17

PAIKKA: Lasipalatsi, Frami F, Seinäjoen Ammattikorkeakoulu, Kampusranta 11 Seinäjoki

MITÄ MAKSAA: Tapahtuman on maksuton!

HUOMAA: Tapahtuma on lähitapahtuma Seinäjoen Framilla. Tilaisuudesta ei järjestetä etäyhteyttä. Varmista siis osallistumisesi ilmoittautumalla.

MITÄ SAAT: Tapahtuman tarkoituksena on tuoda yhteen Etelä-Pohjanmaan eli Ruokaprovinssin koko ruokaketjun toimijoita ajankohtaisen ruoka-alan tiedon ja teknologian äärelle, jotka auttavat yrityksiä menestymään NYT eikä vasta tulevaisuudessa.

ILMOITTAUTUMINEN: Tarjoamme tapahtumassa epaksia, eli paikallisista raaka-aineista valmistettuja eteläpohjalaisia tapaksia. Tarjoilujen vuoksi keräämme ennakkoilmoittautumiset.

Ilmoittaudu mukaan tästä.

OHJELMA

14.00 Tervetuloa SeAMKiin sekä avauspuheenvuoro: Juha Gröhn, Atria Oyj

14.50–15.15 Ruoka-alan kehittämishankkeiden keskeisimpiä tuloksia ja työkaluja.

15.20 Robert Nemlander: Vastuullisuus ja teknologia Ruokaprovinssissa – miten yritykset voivat hyödyntää tietoa tässä hetkessä.

16–16.30 Ruoka-alan kehittämishankkeiden keskeisimpiä tuloksia ja työkaluja.

16.30–17.00 Suvi Luoma, Foodwest Oy: Ruoan kuluttajakäyttäytymisen havaintoja ja miten yritykset voivat tietoa hyödyntää tässä hetkessä.

MUUTA OHELMASSA

  • Vapaata seurustelua.
  • SeAMKin aluekehityshankkeiden pitchauksia hankkeen tuloksista, joita voi hyödyntää yrityksen toiminnassa.
  • Mahdollisuus tavata opiskelijoita – rekrytointia tai tekijä opinnäytetyölle.
  • Epaksia, eli paikallisista raaka-aineista valmistettuja eteläpohjalaisia tapaksia.

Tule mukaan tapaamaan meitä SeAMKilaisia, yrittäjäkollegoita ja luomaan uusia tuttavuuksia!

PUHUJAT:

Juha Gröhn: Uskoa eteläpohjalaiseen ruoantuotantoon

Juha Gröhn on tehnyt pitkän uran Atrialla ja nähnyt monet vaiheet suomalaisessa ruoantuotannossa. Juha eläköityy konsernijohtajan pestistään ja tulee jättämään jäähyväisensä Ruokaprovinssille sekä valamaan uskoa kestävän ruoantuottanon tulevaisuuteen.

Robert Nemlander: Kestävä ja vastuullinen ruoantuotanto Etelä-Pohjanmaalla

Robert Nemlander on palkittu sarjayrittäjä, rakennusalan diplomi-insinööri (M.Sc.), kansainvälinen puhuja, entinen astronauttikokelas, lääkintäkersantti, futuristi, sijoittaja ja isä. Hän vastaa operaatiojohtajana insinööritoimisto Rambollin aurinkoenergiaprojekteista ja kansainvälisestä rekrytoinnista. Hänet valittiin maailman Top 100 nuoren johtajan joukkoon vuosina 2017 ja 2018.

Robert tulee SeAMKiin kertomaan kestävästä ja vastuullisesta ruoantotannosta Etelä-Pohjanmaalla NYT! Mitä kestävän ja vastuullisen ruoantuotannon kehityskulkuja maailmalla on meneillään tällä hetkellä, joista meidän maakunnassa tulisi olla tietoisia ja joita voimme hyödyntää tässä hetkessä. Futuristi kun on, luultavasti Robert valottaa asioita hieman myös tulevaisuudesta.

Suvi Luoma: Miten kuluttajat käyttäytyvät ruokaostoksilla?

Suvilla on yli 20 vuoden kokemus tutkimusalalta ja hän onkin toteuttanut satoja asiakasprojekteja elintarviketeollisuudelle. Taustalla on vahva mielenkiinto kuluttajan maailman ymmärtämiseen. Kyseenalaistajana, oivaltajana ja näkemyksen tuottajana Suvi on aivan omaa luokkaansa. Suvi on tuttu myös Suomalainen Menestysresepti -tv-sarjasta, jossa hän toimii yhtenä tuomariston arvostettuna elintarvikkeiden tuotekehityksen asiantuntijajäsenenä.

Suvi tuntee suomalaisen kuluttajan ja tietää, miten me käyttäydymme ruokaostoksilla. Mihin kuluttajan huomio kiinnittyy ruokakaupassa ja miten valintoja tehdään? Voiko yrittäjä vaikuttaa jotenkin kuluttajan ostopäätöksiin? Ainakin näistä asioista Suvi kertoo puheenvuorossaan.

Ilmoittaudu tästä!

Tapahtuman järjestävät:
Elina Huhta / PREMIUM – erityisen erottuvat elintarvikkeet -hanke
Hanna Meriläinen / YDIRE – Yritystenvälisen yhteistyön ja digitalisaation avulla kohti resilienssiä lyhyissä elintarvikeketjuissa -hanke
Joni Viitala / IKE – Ilmastokestävät elintarvikeprosessit -hanke
Markus Ojala / Wise Frami Food -hanke
Merja Mäkipelkola / FLLCP – Frami Food Lab Connecting People -hanke
Taina Seppälä-Kolkka / KORU – Koulutuksella ruokamaakunta nousuun -hanke

Lisätietoja; etunimi.sukunimi@seamk.fi

Hankkeet rahoitetaan Euroopan Aluekehitysrahaston, Euroopan Sosiaalirahaston sekä REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on maksuton.

Järjestäjä

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Ulkoiset linkit