Näyttely: Resonance

17.6.2023 – 5.1.2024 11:00 – 15:00
Bildkonst och utställningar
Kuvataide ja näyttelyt
Visual arts and exhibitions
 

Resonance on kansainvälinen ryhmänäyttely.

Resonance on kansainvälinen ryhmänäyttely, joka on ollut aiemmin esillä vanhassa sillitehtaassa toimivassa Verksmiðjan á Hjalteyri nykytaiteen keskuksessa Islannissa vuonna 2021. Islannin parhaana ryhmänäyttelynä The Icelandic Art Awards’lla palkittu kokonaisuus esittää viiden taiteilijan teoksia ja ammentaa ympäristön, teknologian ja tarinoiden maailmasta. Näyttelyn taiteilijat ovat Olga Bergmann (IS), Angela Dufresne (US), Anna Hallin (IS), Vesa-Pekka Rannikko (FI) ja Simon Rouby (FR). Esillä on maalauksia, veistoksia, videoita ja animaatiota. Oleellinen osa näyttelyn lähtökohtia on vanhan teollisuuskiinteistön karun kaunis estetiikka, joka yhdistää Hjalteyri’n miljöön Seinäjoen taidehallin Halli-näyttelytilaan. Resonancen konseptista vastaavat islantilainen taiteilija-kuraattori-duo Berghall, eli Olga Bergmann & Anna Hallin. Heidän kuratoriaalisessa työskentelyssään tärkeänä elementtinä on hoiva ja huolenpito.

Taiteilijat

Angela Dufresne on Brooklynissa asuva amerikkalainen taidemaalari ja videotaiteilija, joka tutkii kerrontaa monin eri tavoin.

Vesa-Pekka Rannikko on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka työskentelee kuvanveiston, animaation, maalauksen, videotaiteen, installaatioiden ja valokuvauksen parissa.

Simon Rouby on ranskalainen taiteilija ja elokuvantekijä Pariisista. Hän aloitti taiteellisen uransa graffititaiteilijana, mutta kääntyi myöhemmin muihin medioihin, kuten maalaukseen ja kuvanveistoon.

Olga Bergmann on islantilainen taiteilija ja Anna Hallin islantilais-ruotsalainen taiteilija, jotka molemmat asuvat Reykjaviksissa. Bergmann & Hallin on tehnyt yhteistyötä Berghallina useissa projekteissa ja näyttelyissä vuodesta 2005 lähtien. Berghall on myös tehnyt projekteja julkisiin tiloihin, tilapäisiä installaatioita sisällä ja ulkona sekä pysyviä julkisia taideteoksia.

Hinta

4/6 €

Järjestäjä

Seinäjoen taidehalli

050 514 3407

Ulkoiset linkit