PISTO.

16.6.2021 – 21.8.2021 17:00 – 15:00
Bildkonst och utställningar
Kuvataide ja näyttelyt
Visual arts and exhibitions
 

Seinäjoen taidehallin ryhmänäyttelyn taiteilijat ovat Anni Haunia, Erika Hirsimäki, Ilai Elias Lehto, Ninni Luhtasaari ja Anna-Karoliina Vainio

PISTO. on viiden nuoren suomalaisen nykytaiteilijan yhteisnäyttely.  Seinäjoen taidehallin ohjelmatiimi on kuratoinut näyttelyyn nuoria tekijöitä, joita yhdistää tekstiili tekniikkana ja materiaalina. Tekniikan lisäksi taiteilijoita yhdistää leikkisyys ja toisaalta kantaa ottava asenne, sekä perinteiseksi mielletyn tekniikan käyttäminen ja soveltaminen uudella tavalla. Näyttely käy vuoropuhelua näyttelytilan kanssa: Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetassa on toiminut tekstiilituotteita valmistava verkatehdas vuosina 1909 – 1929. Sen jälkeen vuosikymmeniä puolustusvoimien varastona toiminut rakennus on jälleen 2020-luvulla pehmeiden materiaalien koti, koska talossa toimii muiden taide- ja kulttuuritoimijoiden ohella käsityö- ja taitokeskus sekä –myymälä.

Näyttelyn taiteilijat ovat Anni Haunia, Erika Hirsimäki, Ilai Elias Lehto, Ninni Luhtasaari ja Anna-Karoliina Vainio.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään yhteistyössä Taito Etelä-Pohjanmaa ry:n kanssa kolme aikuisille suunnattua nykytaidetta ja tekstiiliä yhdistelevää työpajaa: Jatkuu kääntöpuolella 19.6., Kolmiulotteista taidetta Power tex -kovettaja-aineen avulla 1.7. ja 8.7. sekä Kokeellista, kiemurtelevaa kudontaa 10.7. Työpajoihin ilmoittaudutaan Taito Etelä-Pohjanmaa ry:n verkkokaupassa.

Hinta

6/4 €, alle 18-vuotiaat maksutta, Museokortti ja kulttuuriedut

Järjestäjä

Seinäjoen taidehalli

Ulkoiset linkit