Noelia Mora Solvez: Farming

30.6.2022 – 10.12.2022 11:00 – 15:00
Bildkonst och utställningar
Kuvataide ja näyttelyt
Visual arts and exhibitions
 

Ensimmäistä kertaa Suomessa esittäytyvän Noelia Mora Solvezin näyttelyssä astutaan erikoiseen maailmaan.

Farming on värikäs ja energinen näyttely, joka koostuu videoinstaallaatioista, äänestä ja performatiivisuudesta. Näyttely luo humoristisen zoomorfisen maailman pyrkiessään määrittelemään ihmiseläimen. Jokainen teos perustuu maatiloilla näkemiimme eläimiin ja inspiroituu niistä. Hauskat ihmis-lampaat, dynaamiset lintuihmiset, runolliset kalahahmot ja jättikokoisena möyrivä matomies muodostavat näyttelyn visuaaliset kuvaston. Teoksista nousee useita kysymyksiä esimerkiksi hyvää elämään, identiteettiin, sukupuolen käsitteeseen ja erilaisiin sosiaalisiin normeihin liittyen. Kokonaisuutena Farming peilaa yhteiskunnan sosiaalisia rakennelmia muina eläiminä esiintyvien ihmisten kautta.

Noelia Mora Solvez (s. 1975) on espanjalaissyntyinen pitkään Århusissa Tanskassa asunut ja työskennellyt taiteilija, joka työskentelee videotaiteen ja performanssin keinoin. Hän on valmistunut Århusin taideakatemiasta ja pitänyt yksityisnäyttelyitä Tanskassa ja Norjassa. Hänen teoksiaan on hankittu AROS taidemuseon sekä KØN sukupuolten museon kokoelmiin. Farming-näyttely on aiemmin nähty Gallery Snerk’ssa, Den Hå Prestehall’ssa sekä Kunsthal Ulys’ssa.

Seinäjoen taidehalli on tutkinut Kalevan Navetan ensimmäisten vuosien aikanaan eläinten merkitystä nykytaiteessa ja yhteiskunnassa inspiroituen urban-rural-kontekstista ja ympäröivästä maaseudusta. Farming -näyttely on tämän nk. eläintrilogian kolmas ja viimeinen osa. Aiemmat näyttelyt olivat Millaista on olla eläin? –ryhmänäyttely perustuen Helena Telkänrannan tietokirjaan syksyllä 2020 ja Gustafsson & Haapojan Siat – Pigs loppuvuonna 2021.

Kuva: Christoffer Brekne

Hinta

6/4 €

Järjestäjä

Seinäjoen taidehalli

Ulkoiset linkit