Nice to (finally) meet you!

11.3.2020 – 1.8.2020 18:00 – 11:00
Bildkonst och utställningar
Kuvataide ja näyttelyt
Visual arts and exhibitions
 

Kolmen ensikertaa Suomessa nähtävän pohjoismaalaisen taiteilijan teokset koettelevat materiaalin ja muodon rajoja

Seinäjoen taidehalli on suljettuna 17.3.-13.4.2020 hallituksen suositusten mukaisesti.

Nice to (finally) meet you! avaa Seinäjoen taidehallin uuden Halli -näyttelysalin. Ryhmänäyttelyn taiteilijat ovat Hanne Friis (Norja), Sigurdur Gudjónsson (Islanti) ja Julie Stavad (Tanska). Kolmen ensikertaa Suomessa nähtävän taiteilijan teokset koettelevat materiaalin ja muodon rajoja ja ottavat koollaan haltuun suuren näyttelyhallin. Näyttely tuo unelmia yhteen monella tasolla: kuraattori Laura Köönikkä on unelmoinut yhteistyöstä taiteilijoiden kanssa, taiteilijat ovat toivoneet pääsevänsä esiin Suomessa. Näyttely kohtaa Seinäjoen taidehallin täyttyneet unelmat uusista tiloista ja on askel kohti uusia unelmia tuoreen pohjoismaisen taiteen esittelijänä. Näyttelyn yhteydessä keskustellaan, millaisia unelmia tarvitsemme tässä ajassa.

Hanne Friis (s.1972) on norjalainen taiteilija, joka työskentelee tekstiilitaiteen parissa. Hänen ryöppyävät tekstiiliteoksensa muistuttavat lähes orgaanisista kasvustoa. Friisin teos valittiin Revelations 2019 Biennaalen tunnukseksi Pariisissa toukokuussa 2019. 

Sigurdur Gudjónsson (s. 1975) on islantilainen taiteilija. Hänen hypnoottisen hitaat videoteoksensa vievät kokijan tilaan, jossa ympäristö häviää. Gudjónsson palkittiin vuonna 2018 Islannin Visual Artist of the Year -palkinnolla. 

Julie Stavad (s. 1987) on tanskalainen kuvanveistäjä, jonka veistoksissa yhdistyy graafinen pelkistetty muoto ja suuret, raa’at materiaalin pinnat. Stavad on nuori ja nouseva taiteilija, joka työskentelee myös julkisen taiteen parissa. 

Laura Köönikkä on kuraattori ja Finnish Art Agencyn perustaja. Köönikkä on toiminut Seinäjoen taidehallin tiimin sparraajana ja auttanut unelmien tavoittelussa lähes kahden vuoden ajan. Tämän vuoksi Köönikkä kutsuttiin myös kuratoimaan avausnäyttely.

Hinta

6 € / 4 €

Järjestäjä

Seinäjoen taidehalli

Ulkoiset linkit

Tapahtuman sivustolle Instagram Facebook EP Kalenteri