MUU-kesä keskiviikko 3.7.2024

3.7.2024 11:00 – 20:00
Barn
Bildkonst och utställningar
Children
Elokuva
Film
Kuvataide ja näyttelyt
Lapset
Movies
Music
Musiikki
Musik
Nuoret
Seniorer
Seniorit
Seniors
Unga
Visual arts and exhibitions
Youth
 

MUU-kesä keskiviikko: Luvassa konsertti, työpajoja, elokuva sekä poikkitaiteellinen teos!

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetassa vietetään MUU-kesää! Monipuolista kesäohjelmaa järjestetään heinäkuussa keskiviikkoisin ja luvassa on elämyksiä kaiken ikäisille. Kaikkeen ohjelmaan on vapaa pääsy ellei toisin mainita.

Ohjelma:

Klo 11-19: Vapaa pääsy Seinäjoen taidehalliin. Hallissa esillä Nastja Säde Rönkön Those Who Kept The Light ja Vintillä Jacob Juhlin Kuvittele Puu – Imagine a Tree.

Klo 12-13: Pikkuprovinssin kukkien istutustyöpaja. Viime Pikkuprovinssista tuttu niittykukkien istutustyöpaja saapuu Kalevan Navettaan! Tule mukaan ja istuta kesäkukkasia loppukesäksi. Työpaja on ilmanen!

Klo 13: Kesäsoittajat: lastenmusiikkikonsertti. Seinäjoen kaupungin kesäsoittajat esiintyvät Hugo-salissa. Konsertti sopii erityisesti perheen pienimmille ja konserttiin on vapaa pääsy!

Klo 13–15: Karkkipuu-työpaja. Rakenna mielikuvituspuu puutikuista ja karkeista Taidehallin ohjaajan johdolla. Maksuton työpaja järjestetään Pedatila Itikassa.

Klo 14 & 17: Tutkittava tähtiä tänä iltana -elokuva. Soittotila Kammiossa esitetään elokuva, joka on hahmotelma uudenlaisesta, taidetta ja tutkimusta yhdistävästä muodosta.

Tyhjiä, itseleikeltyjä osoitelappuja liukuu kuvaan. Rikkinäiset aurinkolasit, pieniä muistivihkoja, talkookuvakirja – vähitellen paljastuvat tavarat ja roskat piirtävät kuvaa omistajastaan, 1940-luvun koululaisesta. Mitä esineet voivat kertoa menneestä ja mitkä ovat tuon tiedon rajat?

Koululaukku löytyi erään mökin vajasta. Sen äärellä elokuvantekijä ja kaksi historiantutkijaa jäljittävät esineisiin heijastuvia merkityksiä, lapsuuden historiaa ja omien tulkintojensa harha-askelia tragedian jalanjäljissä. Koululaukun sisältö kertoo myös ympäröivästä yhteiskunnasta. Sota ja kansalaiskasvatus näkyvät yllättävillä tavoilla lapsen esineissä ja kouluaineissa.

Klo 18: Poikkitaiteellinen kahden teoksen ilta L. Onervasta.
Kahden teoksen illassa nähdään monitaiteellinen nykysirkuksen ja -tanssin välimaastoon sijoittuva Yössä valvon -teos, jonka vaikuttavin elementti hiuksista roikunta. Teos on saanut inspiraationsa monilahjakkaan Onervan maalauksista ja teksteistä ajalta, jolloin hän oli suljettuna pakkohoitoon Nikkilän mielisairaalaan.

Teokset nivoutuvat yhteen, kun monologinäytelmä Sekasointuja palauttaa katsojat ajassa taaksepäin. Herkkä musiikkia ja runoutta yhdistelevä esitys kuvaa nuoren Onervan ristiriitaista mielenmaisemaa.

Esitys nähdään Hugo-salissa ja siihen on vapaa pääsy.

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on maksuton.

Järjestäjä

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta

Ulkoiset linkit