MUU-kesä keskiviikko 10.7.2024

10.7.2024 11:00 – 20:00
Elokuva
Film
Movies
Music
Musiikki
Musik
Teater
Teatteri
Theatre
 

Muu-kesä keskiviikko: Luvassa sirkustaidetta, työpajoja elokuva sekä onnen saarella esitys

Klo 11-19: Vapaa pääsy Seinäjoen taidehalliin. Hallissa esillä Nastja Säde Rönkön Those Who Kept The Light ja Vintillä Jacob Juhlin Kuvittele Puu – Imagine a Tree.

Klo 11.30-13: Mikroskooppityöpaja. Kuukauden taiteilija Maria Leskinen pitää Taidelainaamossa Mikroskooppityöpajan. Piipahda tutustumaan tieteelliseen kuvittamiseen! Tarkastellaan kasvien osia mikroskoopin avulla ja tehdään piirustusharjoitus. Ikäsuositus: Aikuiset ja yli 13-vuotiaat. Ei vaadita ennakko-osaamista. Vapaa pääsy!

Klo 11-13 sekä 14-16: Jätskitötterö-käsityöpaja. Jätski kuuluu kesään, joten nyt saa olla ihan huulet tötteröllä! Tule valmistamaan oma lankatötterö valitsemillasi mauilla. Laitetaanko mansikkaa ja vaniljaa vai kenties banaania ja suklaata?

Kässäpajassa voi suunnitella ja valmistaa oman lemppari jätskitötterön yhdessä vanhemman kanssa kesäleikkeihin mukaan. Non-stop työpaja sopii noin 4-10 vuotiaille ja sen kesto on noin 30 minuuttia. Materiaalimaksu: 4 € / työ.

Klo 12–14 & 15–17: Maalaustyöpaja Kuvittele puu ja meri. Maalaa kesäisiä kortteja tussilla ja vesiväreillä Taidehallin ohjaajan johdolla. Työpaja juhlistaa Suomen kuvataiteen päivää 10.7. Pedatila Itikassa.

Klo 13: Sirkustaiteilijat Kate & Pasi. Sirkusduo Kate ja Pasi valloittavat henkeäsalpaavalla esityksellään ja esittelevät poikkeuksellisia akrobaattisia taitojaan. Koko perheelle sopivaan Rafla -sirkusesitykseen on vapaa pääsy ja se nähdään Hugo-salissa.

Klo 14 & 17: Tutkittava tähtiä tänä iltana -elokuva. Soittotila Kammiossa esitetään elokuva, joka on hahmotelma uudenlaisesta, taidetta ja tutkimusta yhdistävästä muodosta.

Tyhjiä, itseleikeltyjä osoitelappuja liukuu kuvaan. Rikkinäiset aurinkolasit, pieniä muistivihkoja, talkookuvakirja – vähitellen paljastuvat tavarat ja roskat piirtävät kuvaa omistajastaan, 1940-luvun koululaisesta. Mitä esineet voivat kertoa menneestä ja mitkä ovat tuon tiedon rajat?

Koululaukku löytyi erään mökin vajasta. Sen äärellä elokuvantekijä ja kaksi historiantutkijaa jäljittävät esineisiin heijastuvia merkityksiä, lapsuuden historiaa ja omien tulkintojensa harha-askelia tragedian jalanjäljissä. Koululaukun sisältö kertoo myös ympäröivästä yhteiskunnasta. Sota ja kansalaiskasvatus näkyvät yllättävillä tavoilla lapsen esineissä ja kouluaineissa.

Klo 18: Onnen Saarella -esitys. Haikean kaunis tarina kaukaisilla hohtavilla vesillä sijaitsevasta paratiisista, joka siintää kaukana horisontissa ihanana onnen valtakuntana. Onko Onnen Saari oikea paikka, sielunmaisema vai kaukaisuudessa siintävä sielun leposija?

”Joskus varhaisina suviaamuina saattaa sen nähdä juuri auringon herätessä. Ei siitä silloinkaan eroita muuta kuin punertavan autereen kaukana taivaan rannalla, ja muutamat sanovat, ettei sekään ole muuta kuin kuultavan taivaan ja nousevan auringon heijastelua etäisiin liikkuviin vesiin.”

Teos kuvaa kahden päähenkilön, Thalamiksen ja Thalattan välistä yhteyttä, joka muuttaa muotoaan esityksen aikana. Luonnonkauniilla  Onnen saarella, kaikki on mahdollista, jopa kateuden ja katkeruuden kääntyminen ystävyydeksi ja rakkaudeksi.

Esitys nähdään Hugo-salissa ja siihen on vapaa pääsy. Kesto 40 minuuttia.

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on maksuton.

Järjestäjä

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta

Ulkoiset linkit