Muodonmuutoksia

20.3.2021 14:00 – 15:00
Teater
Teatteri
Theatre
 

Kuvia sankaruudesta, rakkaudesta, kapinasta - monitaiteinen esitys rakentaa yhteyttä muinaisiin myytteihin

Kuuluisan toteamuksen mukaan ”myytit ajattelevat meissä”. Muodonmuutoksia-esitys lähestyy tätä väitettä kolmen tunnetun myytin kautta tutkien, tunnistammeko yhä 2020-luvulla samoja pelkoja ja päämääriä, joita on vuosisatojen ajan liitetty Herakleen, Orfeuksen ja Sisyfoksen hahmoihin.

Muodonmuutoksia pohjautuu Ovidiuksen (43 eaa.-17/18 jaa.) samannimiseen eepokseen, josta teokseen nostetut myytit muuntautuvat naamioteatteria, elektronista musiikkia ja videotaidetta yhdisteleväksi näyttämöteokseksi. Oppaana muinaisten kertomusten maailmaan on Hermes, jumalten sanansaattaja, joka tarjoilee katsojille myyttisiä kuvia sankaruudesta, rakkaudesta ja kapinallisuudesta. Teos kutsuu erityisesti nuoria katsojia pohtimaan, onko myyteillä yhä sijaa ajattelussamme.

* * * * * * * *

Muodonmuutoksia-esitykset:

  • Pe 12.3.2021 klo 19.00
  • La 13.3.2021 klo 14.00
  • Pe 19.3.2021 klo 19.00
  • La 20.3.2021 klo 14.00

Näiden kaikille avointen esitysten lisäksi teos on maaliskuussa tarjolla myös Etelä-Pohjanmaan koululaisryhmille äidinkielen ja kirjallisuuden opetussisältöihin liitettävänä näyttämötaideteoksena. Koululaisnäytöksistä voi kysellä lisää sähköpostilla info@kulttuurikollektiivisilta.fi

Esityksen kesto: n. 45 min

Ikäsuositus: 10 vuotta

Liput: 15 € / 12 €

Alennukseen ovat oikeutettuja opiskelijat, eläkeläiset, työttömät ja varusmiehet. Varauduthan esittämään alennukseen oikeuttavan voimassa olevan kortin tai todistuksen.

Esityksiin mahtuu maksimissaan 40 katsojaa, joten lippujen varaus ja lunastus etukäteen on suositeltavaa. Esitykset järjestetään voimassaolevat viranomaisten kokoontumisrajoitukset ja terveysviranomaisten ohjeet sekä määräykset huomioiden. Esitystilassa huomioidaan hygienia ja istumapaikat on aseteltu turvaetäisyyksin. Ethän osallistu esitykseen jos sinulla on lieviäkään hengitystieinfektion oireita. Yleisö voi halutessaan käyttää omaa maskia esitystilassa.

* * * * * * * *

Muodonmuutoksia-teosta esitetään maaliskuussa 2021 Hysteria-esitystilassa Seinäjoen Piirillä (Seuralantie 25, Seinäjoki). Teos on toteutettu yhteistyössä Kulttuurikollektiivi Sillan ja Teatteri Hysterian kanssa.

Lisää tietoa produktiosta: https://www.kulttuurikollektiivisilta.fi/projektit/muodonmuutoksia

Työryhmä kiittää Taiteen edistämiskeskuksen Pohjanmaan toimipistettä esityksen valmistamiseen myönnetystä kohdeapurahasta.

Hinta

Liput: 15 € / 12 € Alennukseen ovat oikeutettuja opiskelijat, eläkeläiset, työttömät ja varusmiehet. Varauduthan esittämään alennukseen oikeuttavan voimassa olevan kortin tai todistuksen.

Järjestäjä

KultSi - Kulttuurikollektiivi Silta

Ulkoiset linkit